Tilbake til hovedside

Hjemmelaget, fløyelsmyk og sunn nougat!

Jeg har klart det! Endelig har jeg fått det til! Jeg har laget hjemmelaget nougat som smaker nøyaktig slik jeg forventer at nougat skal smake! Dessuten er den veldig sunn med masse sunt fett, antioksidanter, vitaminer og mineraler. Jeg har egentlig ikke vært noe fan av nougat tidligere, men har forstått det nå at det er ikke fordi nougaten ikke er god, men fordi den alltid inneholder så enormt mye sukker og er derfor også veldig mektig. Denne nougaten derimot, den er (etter min smak) akkurat passelig søt, den lukter ordentlig nougat, smaker nydelig og dette må dere bare prøve!


Hjemmelaget fløyelsmyk Nougat alá Mjuuugly!
♦ 150g hasselnøtter
♦ 4 ss kokosfett
♦ 3 ss kakaopulver
♦ 0,5 ss carob (kan droppes til fordel for annet søtt)
♦ En dæsj stevia
♦ 1/3 ts vaniljepulver (kan droppes)
♦ 2 ss yaconsirup / annen flytende søtning
♦ 1,5 dl økologisk kokosmelk!

- Bruk foodprosessor til dette.
- Kvern hasselnøtter, smeltet kokosfett (romtemperert ca.), kakaopulver, stevia og vanilje.
- Du må nok stoppe foodprosessoren en del ganger og krape ned nøtter fra kantene i foodprosessoren.
- Gjenta dette til fettet begynner å skille seg (massen blir tykkere), og du er fornøyd med konsistensen (at det ikke er store biter av hasselnøtter igjen).
- Så tilsetter du litt av kokosmelken og romtemperert yaconsirup.
- Massen blir nå en stor ball og du kan fortsette og tilsette resten av kokosmelken.
- Det tar bare et minutt før den er ferdig og er fløyelsmyk.
- Oppbevares i en lufttett beholder i maks 5 dager (vil jeg tippe etter ingrediensene å beregne) i kjøleskap!
♥ Selvom det er kokosfett og kokosmelk i den så smaker den ikke kokos, kun nougat. Fløyelsmyk nougat!

 Ta gjerne en titt her om du er usikker:


Jeg har laget sjokolade med nougatfyll, og bilder kommer, men tenkte å gi dere dette innlegget først fordi denne nougaten kan brukes til mye mer enn til sjokoladefyll.
- Du kan f.eks bruke den som nougatti på brød.
- Du kan fylle den i kaker, toppe kaker eller cupcakes.
- Du kan blande den med is eller fylle kjeks.
- Ønsker du et enda fastere fyll (f.eks som topping) tilsetter du kakaofett i stedetfor kokosfett!
- Ønsker du en enda søtere nougat tilsetter du mer stevia eller sukrin.

Oppskriften er hentet fra mine dype tanker i sene nattetimer! :)

Stikkord:
Follow on Bloglovin

22 smil :)

Silje Silje

16.12.2010 kl.22:05

Mmm, høres nydelig ut!

Anita

16.12.2010 kl.22:12

Å, dette skal jeg prøve! Du er så flink, har lenge tenkt at jeg måtte prøve å lage sunn nougat, men trenger jo ikke det når du har fått det til;) Alt for liten tid igjen til jul, jeg har jo så mye jeg vil prøve.. får ta noe etter nyttår tenker jeg;) Takk for oppskrift, jeg elsker nougat, så gleder meg til å teste denne:) Takk for oppskrift!

GRØNT VANN

16.12.2010 kl.22:14

*like* *like* *like* :D

Ida

16.12.2010 kl.23:03

Denne skal jeg prøve! Takk så mye. ELSKER nougat!!

Marit

16.12.2010 kl.23:30

så flink du er ;-))

kine-get juicing

17.12.2010 kl.00:35

jeg trenger en food prosessor! denne vil jeg lage!!:)

Marianne

17.12.2010 kl.00:38

Årh, du er så flink. gleder meg til å teste. Men du, vaniljepulver.. 1/3 ts eller ss?

Mjuuugly

17.12.2010 kl.00:40

Marianne: Teskje! Takk for at du passer på, har lagt det til nå :)

Mjuuugly

17.12.2010 kl.08:22

Ida: :o)

Marita

17.12.2010 kl.09:54

Så veldig godt ut! Takk for inspirasjonsrik blogging. :-)

LeneAndrine

17.12.2010 kl.11:21

Å! Namnamnam! Dette såg veldig godt ut. Og så til fyll i sjokkis då.. det har eg tenkt på lenge, korleis få til eit godt nougatfyll. No slepp eg å lure lenger, kan jo bare prøve ditt :) Tusen takk!

Mjuuugly

17.12.2010 kl.12:01

Marita: Takk selv :) :)

Lene

17.12.2010 kl.12:43

Å, det så helt herlig ut, får vann i munnen!!:) Så dyktig du er til å finne opp alternative oppskrifter, du burde (helt seriøst) vurdere å skrive kokebok med alternativ mat. Takk for masse inspirasjon, keep up the good work!:)

Mjuuugly

17.12.2010 kl.12:55

Lene: Tusen takk, det var veldig hyggelig skrevet av deg! Det er mange grunner til at jeg ikke kan få skrevet en bok, MEN det hadde vært moro! God helg! :)

lovelyliller: trening mm.

17.12.2010 kl.14:34

mmm deilig!

Lene

17.12.2010 kl.14:53

Ja, har diagnosen "ME" selv, så vet hva det innebærer og forstår at du ikke har muligheten til å skrive en bok nå, men spar alle oppskriftene, og hvem vet; kanskje det kan bli en kokebok en vakker, vakker dag?:)

(Vet i hvert fall at du ville solgt maaaange bøker!)

God helg til deg også:)

Maypia Angelica

17.12.2010 kl.17:43

Ååh, det hørtes nydelig ut. :D

Eldeen

22.12.2010 kl.16:08

Ååh, dette ser helt nydelig ut! Skal definitivt prøves! =D

Lene

05.01.2011 kl.16:33

Tenkte å prøve meg på dette en av de nærmeste dagene, men bare for å ha alt klart; er det kokosfett med eller uten smak du bruker?

Mjuuugly

06.01.2011 kl.07:27

Lene: MED smak :)

Christina

31.05.2011 kl.22:39

Oh my holy, det her var sinnsykt godt!!!! Takk for oppskrift! =)

Mjuuugly

07.06.2011 kl.23:32

Christina: Takk for tilbakemelding :D

Skriv gjerne en kommentar



Kategorier





Instagram

hits