Tilbake til hovedside

Paranøttemelk!


Nøttemelk er supert for alle som ikke tåler laktose, for alle som ikke ønsker å drikke kumelk, for alle som ikke liker eller tåler soya og for alle som ønsker en næringsrik og smaksrik melk. 100% vegansk og laktosefritt! Nøttemelk kan lages av alle nøtter. Hvis du går inn på "Nøttmelk"-kategorien min finner du andre typer. Her kommer en ny favoritt, nemlig paranøttemelk!

En av fordelene med paranøtter er at de ikke krever bløtlegging. Paranøtter har ikke "hemmerene" man ønsker å kvitte seg ved når man bløtlegger nøtter. Med andre ord kan du lage denne nøyaktig når du vil og du trenger ikke planlegging, slik som med mandelmelk. Paranøtter er dessuten supersunt. Du kan lese mer HER.

SLIK GJØR DU:
Når du skal lage paranøttemelk tar du 1 del nøtter og legger i blenderen. Du bør bruke 3 deler vann til 1 del nøtter. Da får du en passelig tykk melk. Start med å blende nøttene med en del vann. Hvis du tar alt på en gang kan det hende blenderen jukser seg gjennom noen nøtter og at nøttene ikke blir helt kvernet. Da får du en tykk nøttemasse og kan dermed tilsette resten av vannet.

Så må du sile. I begynnelsen da jeg lagde nøttemelk brukte jeg et rent kjøkkenhåndkle, og det funker kjempefint! Etterhvert har jeg skaffet meg en nøttemelkpose, men det er absolutt ikke nødvendig. Det anbefales ikke å bruke et kaffefilter siden du da får en veldig tynn melk, men det funker. Pass på at du får presset ut all melken.Du sitter nå igjen med en deilig paranøttemelk som du kan oppbevare i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil 5 dager. Du kan smakstilsette melken med smaker som vanilje, kanel eller kakao, men naturell er alltid greit å ha tilgjengelig.

Nøttemassen som blir igjen kan du strø over frokostblandinger eller tilsette i smoothies, men vær obs på kort holdbarhet. Du kan fryse ned nøttemassen for god holdbarhet og bruke den i oppskrifter du ellers skal bruke kverna nøtter eller du kan tørke det og lage nøttemel. Jeg kommer med en oppskrift på paranøttemassen jeg hadde til overs, så heng med :) EDIT: Oppskrift finner du HER!

                     SMIL :)

Stikkord:
Follow on Bloglovin

10 smil :)

linesunivers

05.12.2010 kl.19:04

Hvor kjøper man et sånt nøttemelkfilter? ser veldig godt ut med paranøttmelk :-)

lovelyliller: trening mm.

05.12.2010 kl.19:27

så spennende. det har jeg verken hørt om eller tenkt på før! :D hva smaker det? Paranøtter? :)

Helene

05.12.2010 kl.23:02

Dette må jeg prøve!!! Har ikke lager nøttemelk selv enda, men kanskje jeg kommer så langt hvis jeg slipper å bløtlegge og sånt?! Må bare huske å kjøpe paranøtter :p

Janicke

06.12.2010 kl.08:17

Dette fikk jeg lyst til å prøve!! Nøttemelk er godt og elsker paranøtter :-D Jeg bruker en sil når jeg lager mandelmelk og det funker greit hvis man ikke har nøttemelkpose.

Mjuuugly

06.12.2010 kl.13:04

linesunivers: Det er mulig man får kjøpt det på røtter i Oslo, eller Helios. Jeg har kjøpt min herfra: http://www.funkyraw.com/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=5&products_id=285

:)

litt espelid

06.12.2010 kl.14:11

Nam nam parnaøtter er sikkelig julestemning, så da blir det litt julemelk. Den er sikkert kjempe god med litt kardmomme, nellik og ingefær og noen dråper french vanilla steiva. en ekte juledrikk:)
Håper du koser deg og at julepyntet sakte men sikkert finner vegen fram

Hilde Elvine

31.12.2010 kl.04:46

Husk at folk med melkeallergi kan ha forskjellige ting i melka de ikke tåler, ikke bare laktose. Mren at det er melkeproteinet noen reagerer på. Så dine oppskrifter passer vel for stakkars meg som er allergisk mot melkeproteinet? :)

Mjuuugly

31.12.2010 kl.12:22

Hilde Elvine: Jeg bruker ikke "melk" overhodet, så oppskriftene er uten kasein også. Oppskriftene skal være helt trygge for deg også :)

Hilde Elvine

27.01.2011 kl.01:36

okei, kanskje jeg får prøve det da :)

Mjuuugly

27.01.2011 kl.02:00

Hilde Elvine: :)

Skriv gjerne en kommentarKategorier

Instagram

hits