Tilbake til hovedside

Karamelltrøfler dyppet i sjokolade!


Husker dere karamelltrøflene? De er utrolig gode, men nå har jeg testet og de er enda bedre med sjokolade. Det er egentlig en selvfølge ;) Fremgangsmåte og oppskrift på trøflene finner du HER, men jeg legger ut oppskriften på nytt her. Jeg brukte litt mindre enn alt i oppskriften og fikk litt over 20 store karamellkuler. Jeg dyppet de to ganger i sjokolade, slik at sjokoladetrekket ble tykkere, men husk at du må avkjøle mellom hver dypping ellers blir ikke sjokoladelaget særlig tykkere. Nydelig, nydelig!

Trøflene laget jeg med:
♦ 2 dl mandler (bløtlagt denne ganga)
♦ 5 små dadler
♦ 1 ss yaconpulver
♦ 2 ss yaconsirup
♦ 2 ss kokosolje
♦ 1/3 ts vaniljepulver
♦ Et dryss himalayasalt
♦ 6 dråper stevia English toffee <--- gir virkelig karamellsmak, men trøflene er gode og smaker karamell uten også!Rå sjokolade:
Jeg laget en ekstra stor porsjon med sjokolade. Hadde lyst på noen fylte sjokolader også så hvis du kun skal dyppe trøflene i sjokolade trenger du absolutt ikke å bruke en så stor oppskrift, men det er sjokolade og det er lørdag så hvorfor ikke lage en ekstra stor porsjon? Hihi! Alle ingrediensene er rå.Jeg brukte denne oppskriften, (gir en MØRK, men deilig sjokolade):
♦ CA 100g kakaofett (7 store spiseskjeer før det har blitt smeltet, men mengden er ikke så nøye)
♦ 1 ss extra virgin kaldpresset kokosolje (bruker du mer blir sjokoladen mykere, men smelter også raskere)
♦ 2 ss yaconpulver
♦ 6 ss kakao
♦ 1 ss carobpulver (Du kan bytte ut carobpulveret med kakao eller bruke mer hvis du vil ha sjokoladen søtere, mildere og barnevennligere sjokolade eller du kan droppe hele carobpulveret hvis du ikke har).
♦ 1/2 ts mesquite (kan droppes, eller byttes ut med maca)
♦ 1 ts ekte vaniljepulver
♦ Et dryss himalayasalt
Du kan sjekke denne linken hvis du lurer på hvordan du lager sjokoladen. Ikke heng deg opp i teskjeer og spiseskjeer, smak deg frem, du mislykkes ikke!

   Ønsker dere alle en fin lørdag!
  

Stikkord:
Follow on Bloglovin

10 smil :)

Wannabefit!

06.11.2010 kl.12:07

å herregud, det ser jo bare nyyyyyyydelig ut!! Må teste en gang når jeg har litt bedre tid. Nå er det skole skole skole :)

sv: Tusen takk, Mjuuugly :) Koselig å høre!! Vel.. jeg hadde valget mellom å drikke litervis med alkohol og feste - eller dra på trening og føle meg vel etterpå. Valget ble ENKELT.

Jeg har forresten valgt ut en del varer jeg skal bestille fra iherb neste uke, når pengene tikker inn! Jippiii! Og skal såklart bruke koden din, hihi.

Ha en fin dag selv :)

Wannabefit!

06.11.2010 kl.13:23

sv: Ja, det koster å feste! Hehe.. Men HELDIGVIS for meg, blir jeg så og si aldri fyllesyk. Ja, jeg blir sliten, men sjeldent mer enn det. Her snakker vi jenta som festet hardt 2 uker, hver dag! Kom hjem alt fra 3 til 8 på morningen og på stranden klokken 10!! Hendte til og med at jeg dro rett fra og byen og på stranda, hehe.. Heldigvis er sydenturer sjeldent;) SKal heller ikke legge skjul på at jeg fester innimellom, men det blir mer og mer sjeldent, for jeg setter sånn pris på disse kveldstreningene på fredager. Da har jeg stort sett treningssenteret for meg selv, og jeg kan pushe og drive meg selv uten at noen synes det er rart! Itillegg får jeg god hjelp og en samtale med en PT der :)

Anita

07.11.2010 kl.00:59

Nam, disse ser også gode ut!:)

Wildepilde

07.11.2010 kl.10:51

Oh........

Må vel snart begynne å hamstre ingredienser, jeg, om jeg skal få laget julegodisen min FØR jul :D

Kjøper du alt på nett? (:

Solveig

08.11.2010 kl.13:01

Ekstremt fristende dette. Blitt så mye jobb i det siste, men ved neste dag med fri og forhåpentligvis overskudd så skal jeg prøve disse :D :D

Mjuuugly

09.11.2010 kl.11:26

Solveig: Det kommer nok noen dager med litt overskudd så skal du se humøret stiger i takt med inntaket av disse. :)

Emmas rawfood

14.12.2010 kl.17:01

JESUS! Dom måste jag göra nu i veckan :D

Ser supergott ut!!

Mjuuugly

15.12.2010 kl.14:25

Emmas rawfood: Hihi, veeeldig gode :D

hjemmelagd

13.02.2011 kl.23:07

Jeg lagde disse i dag, og de ble veldig gode! Mannen min likte dem veldig godt, og andre som fikk smake. Fikk mye skryt. :) Tusen takk for oppskrift!

Mjuuugly

13.02.2011 kl.23:15

hjemmelagd: Det var hyggelig å høre! :D

Skriv gjerne en kommentarKategorier

Instagram

hits