Tilbake til hovedside

SKÅÅÅL med Kombucha!


På jakt etter probiotiske tilskudd jeg kan tilføre regelmessig gjennom kosten har jeg prøvd en del forskjellige saker. Noe med hell og noe mindre...tja, la oss si spiselig. Jeg har funnet min absolutte favoritt og det er Kombucha tea! Som dere vet har jeg kuttet totalt ut brus og har ikke smakt brus på langt over et halvt år. Jeg drikker heller ikke Farris og liknende, så smaken av kullsyre har vært fraværende for mine smaksløker. Nå har jeg altså falt pladask for en drikke som smaker brus (på sin egen måte), bobler og har kullsyre som brus, men som virker som probiotika (mat for de gode bakteriene i tarmene), men ikke nok med det, den er sunn mange andre måter også. Jeg har funnet mitt probiotiske tilskudd!


Det brukes gjerne sukker i fermenteringsprosessen til Kombucha te. Jeg ble umiddelbart skeptisk da jeg så dette, men så har jeg sjekket grundigere. Det viser seg at målet er å "gjære bort" alt sukkeret. Sukkeret hjelper på gjæringsprosessen, men når Kombuchateen er drikkeklar, skal det ikke være noe sukker i den! Det du derimot sitter igjen med er en levende kultur, probiotisk drikke med masse levende enzymer og gode bakterier for kroppen.

Kombucha Tea:
♦ Er en gjæret te som lages på en Kombucha start-kultur sopp (vanskelig å få tak på), vann, sukker og te (ofte grønn eller sort te).
♦ Den er fermentert (også kalt melkesyregjæret), en prosess som skjer anaerobisk, altså uten tilgang på oksygen.
♦ Er en super renselsesdrikk. Styrker leveren, renser blod og kropp, er i tillegg urindrivende, men ikke på en ubehagelig måte!
♦ Bedrer fordøyelsen! - VELDIG bra for fordøyelsen, det merkes etter en dag!
♦ Gir masse energi. Jeg kvikner til av et glass. Det er en herlig følelse!
♦ Styrker immunforsvaret!
♦ Holdbar i 5 dager etter åpning, men den er absolutt best de første 2-3 dagene!
♦ Vær obs på: Siden den er gjæret med sukker inneholder den 0,5% alkohol, men dette deffineres ikke som alkohol siden mengden er så liten. Lager du din egen Kombucha blir alkoholprosenten noe høyere.
♦ Dessuten kan det være en fordel å starte i små mengder, da man kan få utrenselsessymptomer som tung kropp og vond kropp og hodepine.

   Favoritten:

SMAK:
Det beste jeg kan beskrive smaken er at den er søt og syrlig og minner om eplemos og sitron. Utrolig god kombinasjon. For meg er dette BRUS! Vær obs på at ikke alle Kombucha smaker like godt. Det er trossalt en gjæret og fermentert drikke og den kan smake og lukte gjær! Dessuten smaker Kombucha forskjellig etter hvilken te og kultur som brukes.

Jeg har prøvd tre forskjellige Kombucha teer. Den første var fra IHerb, den er god, men dyr da Kombucha helst skal oppbevares i glassflaske = fyller opp pakkens vekt raskt. Du finner den HER. Resten av iherb's utvalg av Kombucha finner du her. Så har jeg kjøpt en fra funkyraw, men den selger de ikke lengre! Den smakte og luktet gjær. De selger derimot denne nå, men jeg er skeptisk etter første forsøk. Den beste er denne som jeg har kjøpt på Sans&Smak i Kristiansand og som er importert fra Tyskland. Hvis din lokale helsekost ikke har Kombucha så spør om de kan ta det inn. 


  Favoritten:                                                                     Fra iHerb:
 

Stikkord:
Follow on Bloglovin

22 smil :)

tinekatrine

26.11.2010 kl.21:28

spennende, har lest litt det før. men på iherb står det at de ikke sender det utenfor usa?

Mjuuugly

26.11.2010 kl.21:37

tinekatrine: ÅÅå? Det var da rart siden jeg har fått det! Men fra Iherb blir det ikke akkurat billig. det beste er å få en helsekost til å importere i store mengder, da blir det billig(ere) :)

Marianne

26.11.2010 kl.21:38

Haha Så vittig! Denne har jeg "lett" etter i maaaaaaaaaaaange år. Husker Besta hadde det tidligere, skulle liksom hjelpe mot alt. Men vi var av den oppfatning at det egentlig var litt hysj hysj å ha det? =) Hun hadde en sopp som lå i en bøtte med vann, og hver 14(?) dag så kunne man ta av en ny sopp, kaste den gamle, drikke "tevannet", og så starte på nytt med den nye soppen. Antar dette er det du skriver om? Jeg skal definitivt innom Lillemarkens i morra =) Takker!

Mjuuugly

26.11.2010 kl.21:52

Marianne: Det stemmer det! Det er ikke noe hysjhysj, men det er ekstremt vanskelig å få tak i en Bombucha kultur (soppen du snakker om). Håper jeg en gang kan få tak i en slik sopp, så kan jeg dele den ut til andre som vil lage egen te :) Det er som surdeig, man trenger en "arving". Hihi ;)

Marianne

26.11.2010 kl.22:45

Da må du i så fall skrive på bloggen og holde meg oppdatert. Skal innom og handle i morra. Blir "spennans! =)

lovelyliller: trening mm.

26.11.2010 kl.22:57

takk for tipset. gøy at du skriver om dette for for noen timer siden satt jeg å lurte på hva det egentlig var :p

hjelpmegselv

27.11.2010 kl.08:06

Dællarn frøken, så mye tøft du lager og det ser og høres himmelsk ut. Jeg liker deg på facebook :)

Ha en herlig lørdag!

Marianne

27.11.2010 kl.13:33

Da har jeg kjøpt to flasker =) Må nok litt tilvenning til.. føler jeg hiver i meg noe farlig noe. hehe =)Men blir spennende å se! =)

Mjuuugly

27.11.2010 kl.14:42

Marianne: Nam, nam :D

Veronica

27.11.2010 kl.18:22

Oj, spennende!! Hmmm.... står den er litt vanskelig å sende ja... Skal ha sånn i bakhodet om jeg ser ja! Høres ut som noe for meg og magen og ;)

Carita

30.11.2010 kl.18:08

Så spennende! Dette har jeg lyst til å prøve :)

Rune Henning Johansen

17.04.2011 kl.19:01

Nå har jeg fått startet min egen produksjon på nytt. Og jeg deler villig med de som er villige til å dele med andre ;-)

http://goo.gl/hzISm

Mjuuugly

18.04.2011 kl.03:42

Rune Henning Johansen: Jeg ønsker meg en kombucha kultur!

Tone

16.03.2012 kl.21:26

Hei :) Hvis du går inn på ToneItUp.com så finnes det mange sorter.Dei har lagt ut en "handletur" på youtube.Men problemet er att vi får ikkje kjøpe noen plass.Jeg skal fortsette å prøve ;)

Ha en fin Lørdagskveld :)

Aud Sørvaag

18.03.2012 kl.08:57

Jeg har laget kombuchate i ca 15 år nå, og kan sende "avleggere" i posten..Ta kontakt på Facebook. Hilsen Aud Sørvaag

Mjuuugly

18.03.2012 kl.12:12

Aud Sørvaag: FLOTT! Tar kontaktt med deg når jeg får ånden over meg og vil starte egen produksjon, takk! :)

sara

09.12.2012 kl.17:01

Hei

Lurte på hva slags erfaring har du med kombucha nå? Føler du at det hjelper? Og så lurte jeg på surdeig? Tåler du det? Jeg blir så slapp av det, men kan jo være andre grunner. Sliter med candida, tåler ikke sukker og er generelt ikke veldig bra form.

Mjuuugly

10.12.2012 kl.09:55

sara: Jeg drikker ikke kombucha fast siden jeg ikke lager den selv, å kjøpe er altfor dyrt. Erfaringen er bare positiv, kombucha er helt supert, i hvert fall på min kropp. Jeg har bare smakt noen få surdeigsbrød og de funket dårlig på meg. Jeg tror muligens det er fordi det ikke i seg selv er gluten jeg ikke tåler, men diverse korn. Orker ikke "leke" meg med diverse brød for å se hva jeg tåler og ikke, da jeg blir veldig dårlig av de jeg ikke tåler. :/

Viivika

14.01.2013 kl.12:21

Heeei!

Jeg har kombucha sopp som jeg vokser hjemme. Skal selge den på finn.no Hvis det er noen interesserte det er bare å ta kontakt. Så trenge dere ikke å tenke på å kjøpe de dyrebare drikker. :)

Unni

26.02.2013 kl.22:22

Jeg har startet en gruppe på fb som heter Kombucha Sopp - Dyrking

Der er vi mange som dyrker selv. Fleste fra Sørlandet til nå, men søk den gjerne opp å få tak i en " Kombucha-Baby" for egen dyrking...:-)

Hanne

26.09.2013 kl.18:28

Hei

Jeg har kombushababyer (scoby) for salg ta kontakt: hanne.olsson2012@gmail.com

Eva

29.01.2014 kl.17:25

Jeg har Kombucha-baby som kan hentes i Sandefjord, Jeg kan gi den bort for sjokolade.

send mail post@evasandberg.no

Skriv gjerne en kommentarKategorier

Instagram

hits