Tilbake til hovedside

Grønnkål chips 3 med "OST"!

Dere vet jeg har fått helt dilla på grønnkål og grønnkål chips. Siden jeg mottok næringsgjæren min for noen dager siden måtte jeg selvsagt prøve grønnkål chips med næringsgjær, pga. den parmesan/oste-liknende smaken. Og det ble veldig, veldig godt. Hvis du har prøvd den tidligere oppskriften på grønnkål chips, og likte den, så vil du hvertfall like denne. Alle som har eller skal kjøpe næringsgjær bør prøve grønnkål chips mes ostesmak! NAM!

Les mer om næringsgjær HER.

 

Den gamle grønnkål chips-oppskriften:
♦ Blader av 4 bunter grønnkål
♦ 3 dl cashewnøtter (bløtlagt en times tid pluss)
♦ Smak til med saft av sitron
♦ Hvitløksfedd eller hvitløkspulver
♦ Grovkverna sort pepper
♦ Himalayasalt
♦ Legg til: 5 ss næringsgjær.
- Ikke blend næringsgjæren sammen med cashewnøttene. Næringsgjæren kommer i flak og er god slik den er, den trenger ikke å bli pulverisert.
- Strø over en spiseskje av gangen og pass på at alle grønnkål-bladene får rikelig med næringsgjær. Jeg strødde den femte spiseskjeen over helt til slutt, da det lå utover bakepapiret.
- Tørkes i ca 12 timer på 50grader med døra på gløtt.
- Usikker? Ta en titt HER!


NB:
Ønsker du å beholde mest mulig av næringsgjærens vitamin B12, må du ikke utsette den for sterk varme! Ellers kan du selvsagt "steke" chipsen på høyere temperatur over mye kortere tid, hvis du ikke har tid til å gjøre den raw.

"Knas, knas, knas, knas..."

Stikkord:
Follow on Bloglovin

13 smil :)

Marianne

12.10.2010 kl.15:00

Satt akkurat å leste på lise sin blogg om dette og ble vedlig interessert! Ser jo kjempegodt ut! Dette blir neste prøve-ting tror jeg :)

Silje Silje

12.10.2010 kl.15:32

Når jeg får gjæren skal jeg prøve! :-D
me 3!! XD
sv: er det vanlig å skrive url under bildet eller linker bildet til siden? :)

13.10.2010 kl.09:53

det ser godt ut( : men vanskelig å få takk i grønnkål ) :

Mjuuugly

13.10.2010 kl.12:20

Anonym: Grønnkålsesongen er i full gang så hvis du sjekker ut store dagligvareforretninger som mega, meny, ultra eller ica maxi/supermarked, så skal du finne det. Hvis de ikke de har det inne nå, så har de det nok aldri inne :)

Solveig

13.10.2010 kl.12:43

Så utrolig spennende! Hiva meg over iHerb nok en gang og bestilte næringsgjær. Dette skal jeg prøve. Bare synd at det tar så lang tid å få det i postkassa med det billigste alternativet (ja, må spare) For dette så virkelig fristende ut!! :D

Må si jeg er så fan av bloggen din!! Du kommer med så mye nytt og inspirerende. Ha en supergrønn dag ;)

Veronica

13.10.2010 kl.13:51

det var en fyldig smak på de der spinatchipsene jeg fant på vegetarfestivalen - tro om det var gjærekstrakt på dem også? Sto ikke noe innhold, jeg tenkte først glutamat (som jo er kjent for å lage såkalt umami-smak, noe også parmesan blir kalt), men rå spinatchips, og glutamat? Nei, tvilsomt.

sv: hehe ja jeg må si at jeg synes selv at JEG er hundre ganger bedre til å skrive slikt enn de som får betalt. eneste grunn til at jeg besøker klikk er pga Viestad og Sjuve, er to kokker der som skriver mye bra og har mange oppskrifter, iblant er det befriende med norske oppskrifter og NORMALE mål (hurra for amerikanere!!), selv om jeg stort sett leser engelske oppskrifter. Men så er det alltid en og annen test der som får meg til å banne og sverte og dra meg ut derfra igjen.

MEN det skal nevnes at de iblant har mat-tester som de lister opp fett og sukker og sånt, og en kommentar "inneholder glutamat". Ikke mer enn det, men de nevner det. Tommel for det.

Jeg er ikke istand til å holde kjeft om slike ting og er glad jeg har en blogg. tror det blir mye sinna-greier framover, jeg har fått ett ny-født engasjement!!

Men jeg har prøvd å blogge om e-stoffer før og får mange kranglete kommentarer (som jeg så du hadde kommentert på love eat pray om - da vet du hva jeg snakker om). Så jeg gidder ikke å forsvare det mer. Les selv sier jeg bare!! Men jeg nevner det jo. At det er ting jeg nekter å spise. Håper jo det pirrer nysgjerrigheten at jeg heller eter tørkede hestebønner enn lettbrus.

Alltid koselig å få kommentarer på at det jeg gjør er bra - vært mange av dem siste dagene. Jeg blir helt satt ut.

Anita

13.10.2010 kl.23:06

Herlighet, jeg er nødt til å få testet disse grønnkålchipsene snart! Hver gang du skriver om dem får jeg vann i munnen, men kommer jo aldri i gang med det selv.. tiltak!:) Spennende med næringsgjær, har ikke prøvd før, men hørt mange som skryter av det.

Mjuuugly

15.10.2010 kl.19:59

........ *Knas, knas, knas* Å så godt, å så godt! ;) ..........

Anette :o)

19.10.2010 kl.20:07

har ENDELIG fått tak i grønnkål!! Det var jammen ikke lett å oppdrive!! Har aldri smakt det før og var nødt å ta en smakebit,og herregud så godt det var!!! Nå gleder jeg meg til å prøve å lage chipsen! :oD

Odleiv Grinaker

26.11.2010 kl.09:46

Artig å lese om flere måter å nyte grønnkål på.

Når det gjelder tilgjengelighet; vi har dyrket grønnkål i snart 10 år (like sør for Brandbu på Hadeland), og hvert år økt litt i arealet etter som etterspørselen har økt. I år har det vært en kjempevekst i etterspørselen. Ser virkelig ut til at flere og fler er blitt oppmerksomme på den eller på at vi har den for salg. Har fortsatt noe igjen, men det minker raskt. Ta gjerne kontakt.

Vi selger fra gården og fra "Bondens marked" i Oslo (fra august og frem til det er tomt)

Mjuuugly

26.11.2010 kl.19:28

Odleiv Grinaker: Så bra dere dyrker grønnkål. Vi trenger enda mer grønnkål! :D Du burde prøve grønnkål chips :)

Skriv gjerne en kommentarKategorier

Instagram

hits