Tilbake til hovedside

Sjokolade med kokos-og karamellfyll <3

Hvis ikke dette er en smak av lykke så vet ikke jeg. Du skal få oppskriften på denne deilige sjokoladen. Rå sjokolade er som mange av dere vet full av kraftig aroma. Smaken er fylldig og kraftig, med en lang og bitter ettersmak av kakao. Det er dette som kan kalles sjokolade, fordi det er nettopp det, ekte sjokolade! Har du ikke smakt rå sjokolade har du gått glipp av noe stort, aldri smakt noe liknende og du kommer til å konkludere ved å elske eller hate denne sjokoladen fra det sekundet den treffer tunga (de aller fleste elsker det!). Forbered deg på rosa skyer og en følelse av forelskelse ved første bit. Det er bare å innse det, rå sjokolade med karamellfyll eller dette fyllet vil sende deg til himmels, du kommer til å bli frelst! Selvfølgelig, hvis du liker kokos da!

                  "Et stykke lykke!"


Rå sjokolade lager du
enkelt ved å bruke en del kakaofett (så mye du vil) og blander inn en ønsket mengde med kakaopulver, alt etter hvor mørk og kraftig du vil ha den. Jeg bruker alltid en ss kokosfett, en ss yaconsirup, en ss yaconpulver, en ts vaniljepulver, en klype himalayasalt og litt stevia. Dette gir en nydelig, men mørk sjokolade. Du kan søte med det du selv ønsker, men ikke bruk for mye flytende søtning som f.eks honning, agavenektar eller yacon, da du vil "blande ut" sjokoladen og gjøre den mykere og den vil dermed smelte raskt. Usikker? Ta en titt HER!



Her er oppskriften på kokos-og karamellfyllet:
♦ 3 ss yaconsirup (gir karamellsmak)
♦ 3 ss kokosolje
♦ 2 ss kvernet kokos (kvern i kaffekvern, men pass opp: fettet skiller seg raskt, du kan eventuelt droppe å kverne kokosen)
♦ 1 ss kokos
♦ 5 dråper stevia vanilla creme 
(Hvis du bruker stevia English toffee vil det smake mye mer karamell, men da forsvinner mye av kokossmaken)
- Sett i lunkent vann slik at kokosfett og yaconsirupen blir flytende. Bland godt og sett til side.
- Hvis du vil ha fyllet flytende tar du kun 1 ss kokosfett og litt mindre kokos, vil du ha fyllet enda tykkere tilsetter du mer kokosolje og mindre yaconsirup.
Så enkelt og så utroooolig godt!

   

Slik gjør du:
- Så må du fylle en sjokoladeform/isbiteform halvfull, fryse ned maks et minutt, rulle rundt slik at det kommer sjokolade opp til kantene, sette i frysen igjen noen sekunder og rulle rundt igjen slik at sjokoladefyllet blir tykkere. Sett i frysen til sjokoladen er helt stiv.
- Når sjokoladen har stivnet legger du i ønsket mengder kokos-og karamellfyll, men ikke ta for mye. Tenk deg at du skal kunne "pakke inn" kokos-karamellfyllet i sjokoladen rundt. Sett i frysen.
- Fyll opp formen med sjokolade.
- Sett kjølig og etter en stund, en liten stund; NYT!

 

Husk at jeg la ut oppskrift på et utrolig deilig karamellfyll, innlegget finner du HER!

                                        Nytt bilde av kokos-og karamellfyllet (lagt inn feb. 2011):

 

Stikkord:
Follow on Bloglovin

38 smil :)

Silje Silje

26.09.2010 kl.23:13

Å herregud, Anette, det ser FANTASTISK ut!!

Mjuuugly

26.09.2010 kl.23:15

Silje Silje: Tro meg, det er det!!! Må lage mer. Merkelig hvordan slik sjokolade bare fordufter ut av tette bokser i kjøleskapet! :P:P

Silje Silje

26.09.2010 kl.23:24

Ja det er rare greier. Vips! også er alt borte. ;-))

Bondekjerring med M.E.

26.09.2010 kl.23:25

Sv: Tusen takk for tips! Dette må prøves. Jeg sverger avogtil til Valerina Forte, den naturmedisinen fungerer også. Selvfølgelig, det finnes perioder der jeg MÅ ta sovetabletter, men jeg unngår det når jeg klarer :)

Kine

26.09.2010 kl.23:25

NAAM! fikk jo nesten vann i munnen nå:)
hellooooo there! :D så dritgod ut

Ine - iherb.blogg.no

26.09.2010 kl.23:47

Åh herregud tuller du, det så DRITgodt ut! Tror jaggy øya mine fikk en liten orgasme av bildene, jeg. Det her skal jeg SÅ lage neste helg, gleder meg allerede! :D

Ine - iherb.blogg.no

26.09.2010 kl.23:50

Skjønte forresten ikke heelt hvordan kokos du hadde brukt, men blir den her: http://www.iherb.com/Now-Foods-Coconut-Unsweetened-Medium-10-oz-283-g/15535?at=0 noe av det samme tror du?

Janicke

27.09.2010 kl.01:14

mmmmmmmmm dette så fantastisk ut :-)

Anita

27.09.2010 kl.09:40

Wow, dette ser såååå nam ut! Og nå som det er mandag og en HEL uke til helg!:D hehe.

sv: Siden hun bare er 3 har det ikke vært noe særlig mas enda, noen få ganger på hele dette halvåret. Men så lager vi jo erstatninger som sjokolade, godterikuler og annet, så hun er fornøyd enn så lenge i alle fall:) Og så nekter vi henne ikke å spise kake i bursdager, det synes jeg ikke går an. Hun spiser heldigvis ikke et kakestykke en gang da, hehe.

Kaja

27.09.2010 kl.10:40

Dette så jo bare litt godt ut da! Tror jaggu jeg må prøve denne varianten en dag :)

iherb

27.09.2010 kl.11:01

Sv: Ahh, takk for svar! :) Godt å vite, da har jeg alt jeg trenger til helga ;D

Nettisen

27.09.2010 kl.11:15

Jeg elsker sjokoladeoppskriftene dine, venter på mer kakao i posten, da blir det sjokolade i bøtter og spann igjen :-)

Jeg prøvde forresten den leiremasken du har anbefalt her, European Clay, og du overdrev ikke da du sa den stivnet, hehe. Sønnen min gråt da han så meg med masken på. Neste gang tar jeg den på etter han har lagt seg :-)

Marianne

27.09.2010 kl.13:23

Herregud! Dette så nydelig ut! Sikle....

H.

27.09.2010 kl.17:00

Det der så farlig godt ut! Åh... Du får starte konditori når du blir frisk! :D

Beate

27.09.2010 kl.20:23

De så veldig gode ut! :D

Har endelig kjøpt meg kokosolje igjen, så nå skal det lages sjokolade ;)

Agathe

27.09.2010 kl.20:25

For en flott blogg. Her var det bare å få vann i munne. Og så kjekt med en oversikt over hva du kjøper på IHerb eller noe sånt.

Er det noe du foretrekker Stevia til fremfor Sukrin, og omvendt?

Mjuuugly

27.09.2010 kl.20:35

Agathe: Tusen takk for det! :) Stevia og sukrin er geniale på hver sin måte og kan egentlig ikke settes opp mot hverandre. Hehe. Stevia trenger du kun ekstreeeemt små mengder av. 1/4 ts holder mer enn nok så her snakker vi ekstremt søtt og små mengder av gangen. Sukrin har volumet og sødmen som sukker og erstatter sukker i oppskrifter. Bare sukrin er helt kalorifritt, naturlig og bra for tennene. En kombinasjon av sukrin og stevia funker veldig bra i bakst :)

Mjuuugly

27.09.2010 kl.20:38

H.: Det hadde nok ikke vært så dumt nei, men da ville jeg nok trillet rundt på gulvet ;)

Choice is yours

28.09.2010 kl.15:18

Sv: Blir veldig sjeldent at jg drar opp til sørlandssenteret men skal kikke innom Ultra når jg er der neste gang , takk for tipset :)

Nok en farlig god oppskrift fra deg, du ER så flink!! :)

ellie

28.09.2010 kl.20:07

Dette MÅ jo være den beste erstatningen for alt smågodteriet, potetgullet - egentlig alt SUKKERET jeg får i meg hver helg!?

får liksom ikke til å stoppe "sukkertrollet" i meg, når jeg først begynner å spise bamsemoms osv... ender med at jeg har stappa i meg alt for mye, og må legge meg med mageknip.. så og si hver lørdag :S

i hverdagen bruker jeg jo ikke sukker, men sukrin..

Og nå skal jeg bestille alt jeg trenger for å lage egen, rå sjokolade.. Og denne oppskriften skal testes!

takk <3

kuraikyo

28.09.2010 kl.20:25

Kokos og karamell er noen av de beste smakene som finnes!!! :D

Søte fristelser

28.09.2010 kl.20:35

Nam, det så godt ut:D

line

01.10.2010 kl.13:09

Gjett hva jeg skal lage i helgen:)

Mjuuugly

01.10.2010 kl.13:16

line: Hmmm, har ingen anelse... ;) ;)

Silje Silje

02.10.2010 kl.00:12

Nå har jeg skrevet ned oppskriften din, i morgen skal jeg lage :-)

Mjuuugly

02.10.2010 kl.17:58

Silje Silje: Wiiii :D :D :D

Silje Silje

02.10.2010 kl.23:02

GUD SÅ GODE DE BLE!! Både jeg og de to venninne mine her elska dem!

MaritBE

20.12.2010 kl.11:42

Jeg har laget meg disse idag, og jeg må bare si NAMNAMNAM. Fysøren så gode ;-)

Mjuuugly

22.12.2010 kl.11:03

MaritBE: Takk, det var godt å høre :D

Maria

26.03.2011 kl.21:19

Prøvde meg på en variant av denne og tenkte jeg likegodt kunne dele den fordi jeg ble godt fornøyd!

Jeg har ikke carob pulver, men jeg har denne her (http://www.iherb.com/North-American-Herb-Spice-Co-Wild-Car-o-Power-Virgin-Carob-Pod-Concentrate-12-fl-oz-355-ml/12048?at=0) og jeg brukte litt av den sammen med denne (http://www.iherb.com/Coconut-Secret-Raw-Coconut-Nectar-Low-Glycemic-Sweetener-12-fl-oz-355-ml/24095?at=0) i tillegg til yacon. Brukte ca 1 del av hver når jeg lagde fyllet, og siden kokosen min tydeligvis hadde gått ut på dato i fjor (huff :p) hakket jeg opp hasselnøtter, valnøtter og mandler og blandet inn i stedet. Ja, også brukte jeg english toffee selvfølgelig. Litt spesiell smak, men veldig god! Skikkelig tykt, klissete fyll, mmm! I sjokoladen brukte jeg også litt yacon/mesquite/lucuma pulver. Mmmm :)

Takk for flott blogg, hadde det ikke vært for deg hadde jeg nok aldri sitter her nå, blid og stolt av mitt første brett hjemmelaget sjokolade ;)

Mjuuugly

28.03.2011 kl.09:52

Maria: Takk for at du deler. Dette høres godt ut. Har ikke prøvd den carobsirupen, er den god? smaker den som carob? :)

Maria

28.03.2011 kl.14:29

Jeg har ikke prøvd pulveret, så har ikke noe å sammenligne med! Alene syntes jeg ikke stort om smaken, men ble veldig positivt overrasket over sluttresultatet. Knallgod ble i allefall sjokoladen :) Tror nok den er litt "for mye" for meg i smak alene siden det er konsentrat, men den skal jo ikke spises alene akkurat, så da er det jo ikke noe problem likevel ^^

Mjuuugly

28.03.2011 kl.14:40

Maria: Takk for tilbakemelding! Jeg har bare prøvd rå carobpoder og pulver og smaken er sær karamell og sjokolade. Jeg husker da jeg prøve carob de første gangene, da likte jeg det ikke i det hele tatt. Ble veldig skuffet faktisk, men nå etter over ett år så elsker jeg smaken. Tror nok jeg må bestille den flytende :)

mathilde

01.04.2011 kl.19:17

Takk for oppskrift, lagd det akkurat og kunne nesten ikke vente for å ta det ut av kjøleskapet. Det smakte fantastisk.

En ting jeg lurer på, er det mulig å lage sjokoaladen med noe annet enn kokkosolje/ kakaosmør...synes det kan bli litt for mye fett.

Mjuuugly

01.04.2011 kl.19:20

mathilde: Hmmm, nei det blir ikke sjokolade uten kakaosmøret... Evt. kan du jo lage "sjokolade" med kverna nøtter, gjerne cashewnøtter, kakaosmør og kakao.

karin

05.01.2012 kl.22:49

Hei

Takk for en fantastisk side

finnes det ulike kvaliteter på kakaosmøret?

jeg synes mitt kakaosmør har så mye smak - heter Økosjokolade - kjøpt i helsekostbutikk.

denne smaken overdøver kakaosmaken.

Mjuuugly

05.01.2012 kl.23:03

karin: Er det kun kakaosmør du bruker, ikke kakaomasse og/eller kokosolje?

Noen reagerer på kakaosmøret slik som du, at det blir for mye, smak av det, fettete kakaosmak. Hvor mye kakaosmør og kakaopulver bruker du når du lager sjokolade?

Stort sett skal alle rå, økologiske kakaosmør smake ganske likt, men det kommer litt an på hvor kakaobønnene er fra, det er mulig du var uheldig med den pakken du hadde.

Skriv gjerne en kommentar



Kategorier





Instagram

hits