Tilbake til hovedside

Himmelsk eplekake på kjernesunt vis!

Gud så nydelig denne kaken smakte. Nå er jeg bare nødt til å dele oppskriften med dere for denne fortjener absolutt en plass i bloggen min! Tenk dere at en så nydelig kake kan være helt uten gluten, (raffinert) sukker og laktose. I hovedsak har jeg brukt mandler i kaka og egg, så dette er ingen kake for de som må/vil unngå egg eller har nøtteallergi, men for alle oss andre: spis med god samvittighet!

   Himmelsk eplekake med "vaniljeis":


Her er ingrediensene jeg brukte:
♦ 3 store egg
♦ 7 store ss sukrin
♦ 9 store ss mandelmel
♦ 3 store ss jyttemel
(Du kan bruke samme mengde kokosmel eller bokhvetemel, eller du kan doble mengden og bruke mandelmel).
♦ 1 ts ekte vanilje
♦ 1,5 ts bakepulver
♦ 1 ts stevia (1 pose) eller steviadråper etter smak.
♦ 3 norske (!) epler
♦ 2 never bløtlagte mandler
♦ Kanel og sukrin til å strø over kaka!
Det var det! Ingen oppblåst og kranglete mage av dette nei!

UPDATE: Hvis du bruker 1/2 ts bakepulver (ikke nødvendig), 1 ts natron og saften av 1/2 sitron vil kaka heve MYE!



SLIK GJØR DU:
- Kvern mandlene, sett til side.
- Bland egg og sukrin til eggedosis.
- Bland det tørre for seg og tilsett det i eggedosisen. Bland.
- Tilsett ett eple uten skall, bland.
- Tilsett de kverna mandlene, men ikke bland for mye. Vi ønsker ikke mer mandelmel, vi ønsker store og gode biter av mandler!
- Hell over i en rund form, smørt eller med bakepapir.
- Skrell de to siste eplene. Kutt i biter. Jeg brukte litt tykke biter. Eplesmaken "forsvinner" fort i kaka hvis ikke.
- Jeg hadde ett lag kanel under eplene og la over eplene.
- Strø over sukrin og kanel.
- Stekes på 180 grader i 30 minutt på midterste rille. Jeg åpnet døren to ganger for å slippe ut fuktighet. Kaka ble perfekt, men du kan evt. sjekke med en gaffel eller trepinne, den skal være tørr.

Jeg serverte kaka med denne hjemmelagde og deeeeilige vaniljeisen! Anbefales på det varmeste!







Nå skal jeg leve på kake et døgns tid ;)

22 smil :)

Kine - get juicing

17.09.2010 kl.00:42

er ikke så glad i eplekake egentlig, men de oppskriftene dere legger ut ser litt fristende ut likevel..kanskje en kjernesunn variant hadde falt i smak:D

gatiphoto

17.09.2010 kl.00:42

Synd jeg ikke har lagt merke til denne bloggen før.

Du skriver kjempe bra, og elsker disse matoppskriftene.

De er helt supre, jeg kommer garantert til å bli din faste leser!!!

Nettisen

17.09.2010 kl.08:47

Hei :-)

Jeg har begynt å bruke stevia istedenfor sukrin - uten hell...

Er det fordi jeg bruker for mye at det blir en kjip bismak på f eks iskremen jeg lager tror du? Litt beskt...

Synes jo selv jeg har brukt veldig lite, men stevia er jo kjempesøtt i forhold til sukkert, så kanskje ikke?

Janicke

17.09.2010 kl.09:15

Denne ser nydelig ut. Eplekake er så godt nå på høsten!!!! Såååå søtt med hjerte-eplet i midten:-)

lovelyliller

17.09.2010 kl.09:40

å jeg lukter nesten kaka hit :;))

Linn

17.09.2010 kl.10:02

NammenammeNAM! Jeg eeelsker eplekake! Ingen eplekake - ingen høst! Eller hva?

Denne skal jeg helt klart lage om ikke lenge! Her i huset skal vi gomle kokosbollekake de neste dagene! Ikke så verst det heller igrunn :)

Goood helg<3

Anita

19.09.2010 kl.20:58

Jeg bakte eplekake samme dag som deg:D Men jeg skal forbedre min oppskrift litt før jeg legger den ut, den ble litt for grov og tørr, selv om smaken var veldig god. Vi hadde kardemommekrem lagd av cashewnøtter til, kjempegodt.

ingridjulia

19.09.2010 kl.22:43

Nam nam! skjønner at du kunne leve på denne en stund;) Bra at du er tilbake med dine innspirerende innlegg:)

Marit

21.09.2010 kl.09:51

namnam ;-)) tusen takk for tips !

Mjuuugly

21.09.2010 kl.12:35

Marit: :D :D

Kristin

27.03.2011 kl.15:26

Du har så utrolig mange herlige oppskrifter! Tusen takk for inspirasjonen. Fortsett slik - gleder meg til å prøve ut flere :)

Mjuuugly

28.03.2011 kl.09:58

Kristin: Tusen takk for det du :)

Anna Maria

17.10.2011 kl.20:25

Bloggen din er jo fantastisk! Sliter med allergier selv, samtidig som jeg er på en sånn halvveis lavkarbodiett, så er utfordrende å finne variert mat jeg tåler. Men her var det mye bra!

Mjuuugly

18.10.2011 kl.08:25

Anna Maria: Tusen takk for det :)

Erica

22.08.2013 kl.21:20

Hei. Jeg har et spørsmål til dette: "1 ts stevia (1 pose) eller steviadråper etter smak"

Lurer på hvor mange steviadråper dette tilsvarer?

Mjuuugly

22.08.2013 kl.21:24

Erica: Det er jeg ikke helt sikker på, men jeg vil tro 15 dråper er fint :)

Erica

22.08.2013 kl.21:25

Hei :) Har et par spørsmål til kaken :)

Hvor mye tilsvarer 1 ts stevia(1 pose) i steviadråper?

Hvilken størrelse bruker du på formen?

Steker du på varmluft?

Hvordan avkjøler du kaken? Opp ned? Ut av formen? På rist?

På forhånd, tusen takk for svar ^^,

Mjuuugly

23.08.2013 kl.00:00

Erica: Svarte deg angående dråpene, jeg vil tippe 15 dråper er fint, men du kan jo smake deg frem. :) Jeg brukte en stor rundt form her, 27 cm i diameter tror jeg, en mindre form går også fint, men da vil kaken trenge lengre steketid :) Avkjøler bare kaken i formen og tar av ringen når den er halvveis avkjølt =)

Erica

23.08.2013 kl.10:56

Beklager at jeg gjentok spørsmålet, men trodde ikke det ble sendt: :)

Tusen takk for raskt svar :) Men lurer fortsatt på om du bruker varmluft?:) Det er den eneste instillingen som fungerer hos meg dessverre :/ Grunnen til at jeg spør er at jeg har bakt kaken så mange ganger (fordi jeg elsker den), men den blir alltid flat :(

Mjuuugly

23.08.2013 kl.14:12

Erica: Nei, jeg bruker ikke varmluft, men det skal nok gå fint det også.Hvis du bruker varmluft bør du nok skru ned gradene noe, men det skal ikke ha noe innvirkning på resultaatet. Denne kaken vil ikke heve som vanlige kaker laget på mel med gluten, dessverre. Glutenfrie kaker er vanskeligere å få til å heve, men det er likevel noe du bør merke deg :) Hvis kaken blir flat lurer jeg på to ting, har du vispet eggene til eggedosis? Eggedosis hjelper å heve kaken =) Utenom det kan det være lurt å tilsette litt natron og sitronsaft i kaken, det gir mye bedre heving enn bare bakepulver.

Erica

24.08.2013 kl.22:44

Ja, vispet til eggedosis og brukte både bakepulver., natron og sitron :) Vet at naturlig glutenfri kaker ikke hever som glutenbakst, men da du skrev at kaken ville heve MYE, så jeg for meg det ;)

Mjuuugly

25.08.2013 kl.19:16

Erica: Hehe, kanskje jeg burde utdypt den :P

Skriv gjerne en kommentar



Kategorier





Instagram

hits