Tilbake til hovedside

Hjemmelaget mandelsmør <3

Så enkelt og så godt! Mandelsmør kan kjøpes på helsekost eller på nett, men det er litt dyrt etter min smak. Hvertfall når man kan lage det enkelt hjemme! Etter ellevill leting etter et godt kaffekvern, konkluderte jeg med at jeg rett og slett var nødt til å kjøpe et nytt "Bosh"-kvern, selvom jeg nå sitter med to kaffekvern! Det var godt å ha kaffekvernet i bruk igjen! :D


I kaffekvern:
- Tilsett ønsket mengde mandler og kvern.
- Du må regne med å stoppe kvernet en del ganger og "dra ned" mandler og masse fra kantene.
- Etter en stund vil fettet skille seg og mandlene bli til en våt masse.
- Vær obs. på at kaffekvernet kan bli varmt og trenger pause gjennom prosessen.
- Det tok meg 10 minutter fra mandler til mandelsmør, inkludert en pause til hett kvern! ;)
HUSK: Det kan virke som om mandlene ikke har tenkt å slippe fettet, men smører du deg med tålmodighet så skal du se at det løsner etter en liten stund!

I foosprosessor:
Jeg har sett en film på youtube (tror jeg) hvor de viser hvordan man lager mandelsmør i foodprosessor, men det har jeg ikke prøvd selv. Jeg tror man må ha en større mengde mandler da, kanskje et par hundre gram eller mer. EDIT: Fikk tilbakemelding på at det fungerer veldig greit å lage mandelsmør i foodprosessor, også med små mengder mandler. Nå vet vi det :)





Her blandet jeg i litt vann (for å gjøre mandelsmøret litt tynnere) og himalayasalt og brukte som dip, OOOH, nam! Anbefales til alle som liker/tåler mandler.




Stikkord:
Follow on Bloglovin

24 smil :)

Veronica

13.09.2010 kl.21:16

Ja det tror jeg nok man må, ha mere mandler i maskin.

Inspirert av Alton Brown (genial/gal mat mann) og hans serie Good Eats (absolutt noe å se på, men det er jo ikke supermat han lager da xD!), så satte jeg i gang med å lage cashewsmør. Men det stoppa av seg selv da det ikke var nok nøtter igjen, massen la seg under knivbladene i min LILLE håndmixer-skål (er sånn visp/knivblad/blender-stav om du da ser for deg størrelsen)

Jeg brukte nesten en hel pose fra Bama, husker ikke mengde, enten 70 eller 90 gram :P Nesten gang kjøper jeg to og kverner samtidig, eller mer om jeg finner noe billig på en innvandrerbutikk.

Fikk en ganske finkvernet/våt masse (men han anbefalte olje tilsatt underveis), som jeg LA, ikke SMØRTE, på et par brødskiver (han foreslo også å bruke dette som saus til f eks kylling, det skal jeg helt klart prøve!). Godt var det uansett, men så klart veldig grovt i forhold å smøre da..

Marit

13.09.2010 kl.21:23

nam nam ;-)

kuraikyo

13.09.2010 kl.21:53

ooooh. det så godt ut, kjempeflink er du :) send me sooome xD

Kine-get juicing

13.09.2010 kl.22:50

ja, jeg må skaffe meg ett kvern snart så jeg får prøvd meg på å kverne nøtter og slikt jeg også!det ser så "kjekt" ut:D men nå ser det ut som blenderen har tatt kvelden så må kanskje prioritere det først..

lovelyliller

13.09.2010 kl.23:10

Mmmm.. har lyst å lage. kværna blir ikke ødelagt av smørret?

Mjuuugly

13.09.2010 kl.23:23

lovelyliller: Ikke min hvertfall ;)

Mjuuugly

13.09.2010 kl.23:24

kuraikyo: :D

Marianne

14.09.2010 kl.10:56

Mmmm! Elsker mandelsmør, men har ikke prøvd å lage selv. Lurte på om det er så bra for kaffekverna, for det står i bruksanvisningen at den skal ha en pause på 1 time etter å ha vært kjørt et par ganger (eller noe sånt, kasta bruksanvisninga så correct me if I´m wrong...).

Rister du mandlene først forrsten? Mener det er rista mandler i kjøpesmøret. Kanskje de slipper fettet lettere da. Men da blir det jo ikke rått da...

Veronica O.

14.09.2010 kl.18:53

Mandelkvernen du bruker her, er den god til å kverne ulike frø? Jeg har nemlig en sånn som dette (tror jeg, ligner ihvertfall) på bestilling hos Elkjøp=)

Caro

14.09.2010 kl.20:05

nam... snudde alt i skapet opp ned i jakten på noe å lage dip av siden jeg ikke hadde avokado til min daglige guacamole! (kan vel si jeg er ganske avhengig av dip hehe )

Utrolig at jeg aldri tenkte på å lage det av mandler... NYDELIG! takk for idèen!!

Brukte kjøkkenmaskin siden jeg ikke har kaffekvern, og det funket kjempebra selv om jeg bare hadde en stor neve med mandler.. men måtte på slutten tilsette litt vann for å få rette konsistensen. Uten vannet ble massen bare til en stor klump som følgte kniven i maskinen. Tror jeg snart må gå til anskaffelse av et kaffekvern ja :)

Har du navnet på kvernet du bruker? greit å kjøpe noe jeg vet virker :)

Mjuuugly

14.09.2010 kl.20:28

Caro: Aaah, så bra jeg "reddet" dagen din. ;) Tusen takk for at du ga tilbakemelding på at det funket så bra i kjøkkenmaskin! Litt vann skader uansett ikke! Kaffekvernet heter Bosh MKM6003. :)

Veronica O.

14.09.2010 kl.21:39

Å, nå ble jeg glad! For jeg lurte på om jeg hadde gjort et bomkjøp, samtidig som jeg mener å ha lest et sted at Bosch kverner frø som bare det=)

Mjuuugly

14.09.2010 kl.21:48

Veronica O.: Ja, dette er hvertfall supert! :D

Randi Helen

15.09.2010 kl.14:51

Hei hei:)

Jeg fant bloggen din helt tilfeldig da jeg leste om E-stoffer på ymse steder på Google, og ble øyeblikkelig distrahert fra E-stoffjakten. Bloggen din er nemlig utrolig spennende, og jeg ble sittende og lese mange flotte blogginnlegg. Tusen takk for inspirasjon! Jeg vil forsøke å få et sunnere liv selv, og synes bloggen din er full av gode tips i det henseende.

Ha en strålende dag videre!

Hilsen Randi Helen:)

line

15.09.2010 kl.19:55

Skal absolutt testes:). Så genialt med blogger, lærer noe nytt hver dag:)

Hadde du det fint på ferie? Jeg reiser til Sardinia søndag, mmm:)

Mjuuugly

15.09.2010 kl.22:47

line: Ja, ferien var helt utrolig deilig. Kos dere i Sardinia, det er en nydelig plass, et av mine ferieønsker :D God tur! :)

justinpain

24.09.2011 kl.19:09

NAM!! Dette så virkelig godt ut, og jeg i likhet med flere andre over her, må ut å kjøpe meg sånn kvern. Du er flink:-)

Mjuuugly

25.09.2011 kl.11:45

justinpain: Takk :)

Kristin

02.01.2012 kl.16:00

Mandelsmør blir vel fort harskt? Kan man fryse det?

Mjuuugly

02.01.2012 kl.19:55

Kristin: Godt spørsmål! Det skal nok gå fint, men frys det ned i en tett boks :)

irene skare

15.12.2012 kl.20:03

hei! hvordan oppbevarer jeg smøret, egentlig ? det stivner vel hvis jeg putter det i kjøleskapet? elskaer bloggen din!!!!!!!!!!!!!!!!!! <3

Mjuuugly

15.12.2012 kl.21:29

irene skare: Det blir hardere ja, men bør oppbevares i kjøleskap siden det lett kan harskne hvis ikke. Bare oppbevar det i en lufttett boks/glass.

Vegard

21.10.2013 kl.09:50

Nydelig!

Mjuuugly

21.10.2013 kl.09:59

Vegard: ja :)

Skriv gjerne en kommentar



Kategorier





Instagram

hits