Tilbake til hovedside

Manuka honning som medisin!

Nå er det over et år siden jeg var syk sist, så det er supert, men nå har jeg klart å bli syk. Ordentlig "dett i dasa" og hoster som en stakkars kols pasient. Tydeligvis er denne  forskjølelsen/influensaen noe som går så jeg har mine mistanker om at flere av dere kan få glede av dette innlegget om manuka honningen. Jeg hørte om manuka honning for et år siden, men prisen skremte vettet av meg så det ble med tanken og der ble den frem til i sommer da iherb kom ut med en rå og økologisk manukahonning til en fin pris!MANUKA HONNING:
♥ Er kjent som "helende honning med antibaktrielle egenskaper" og er en honning fra manuka busken som også vokser i New Zealand.
♥ Manuka honning har vært brukt av urbefolkningen i New Zealand innvortes og utvortes i mange hundre år og det er først nå det er begynt å forske på de virkelige medisinske egenskapene ved denne honningen.
♥ Forskjellen mellom vanlig honning og manuka honning er at manuka honningen har et mye høyere innhold av de antibaktrielle egenskapene som honning er kjent for å ha. Se etter "UMF"(Unique Manuka Factor)-merket manuka honning da kan du være ganske trygg på at manuka honningen er aktiv.
♥ Man får kjøpt manuka honning i forskjellige styrker; men for å være UMF-merket må det være en aktivitet på minst 10+.
♥ Manuka honning er dyr, men den er edel, sjelden og den virker. Man betaler for kvaliteten når det gjelder denne honningen! Manukabusken skal visst kun blomstre i 2 måneder i året og det er da biene samler inn nektar til honningen.
♥ Tradisjonelt brukes manuka honning mot bla. mage-og fordøyelsesplager, sår hals, sure oppstøt, for å styrke immunforsvaret og hud.
♥ Kan spises fra krukken, brukes i te, på frukt eller som du selv ønsker.
♥ Som annen honning oppbevares manuka honningen mørkt, tørt og i romtemperatur og skal ikke gis til barn under 1 år.

   Styrkedrikk: Avkjølt te med rå manuka honning


Personlig erfaring:
Denne honningen behandler jeg som flytende gull og den skal kun brukes i spesielle "anledninger". Jeg bruker den helst når jeg er syk med forskjølelse eller hoste, noe jeg ikke har vært så fryktelig mye, men min bedre halvdel har også fått prøvd. Det jeg merker er at den roer hosten, er slimløsende på hosten og beroligger sliten og sår hals. Den fungerer litt som smertestillende på både hals, ører og hode og jeg er superfornøyd. Det sies at smaken skal være særegen, men jeg syns bare den smaker av kraftig honning. Hvis du syns vanlig honning fungerer bra bør du absolutt prøve manuka honning!

Manuka honning får du kjøpt i noen helsekostbutikker eller på nett, men det koster. Vil du spare opptil et par hundre kroner kan du bestille fra Iherb til ca 115 kr for 340g med UMF 15+, sjekk HER.

Kilde: Gojiking

Stikkord:
Follow on Bloglovin

15 smil :)

Veronica

09.09.2010 kl.13:24

Oj, spennende!! Er nok sikkert verdt pengene ja. Ikke mye erfaring med vanlig honning og sykdom da jeg heldigvis er lite syk.

Kine - Get juicing

09.09.2010 kl.13:25

Så bra at det finnes billig alternativ på iherb!:D har akkurat brukt opp min som jeg kjøpte på ebay,kan finne billig der også, men den var liten da. Jeg liker vanligvis ikke honning på smak, men manuka honningen går faktisk helt fint,synes den er god.. Hvis du er skikkelig tett vil jeg anbefale Fenumax for bihulene, veldig effektivt, men koster litt det også da.. og kanskje du vet om det allerede;)

Wilde

09.09.2010 kl.14:28

Interessant innlegg.

På nyhetene i morres handlet det om en mann, en birøkter, som hadde en honningkjøper han hadde hatt siden han begynte med bier som fjortenåring (han var godt oppi åra nå). Han kunden spiste FJORTEN kilo honning i året, var i åttiårene og var ALDRI syk. Birøkteren anbefalte en ts honning hver morgen pga. dens antibakterielle effekt. Det er nok en grunn til at det blir kalt for "flytende gull" ja :)

Husmora

09.09.2010 kl.14:50

usj god bedring til deg også=) jeg er heldigvis litt bedre i dag tror jeg.. alle på jobben har også dette, så tydelig at noe går ja. Jeg begynte på mandag, ås håper det går fort over for deg også.

Jeg er også veldig glad i honning når jeg er syk:) Men aldri testet denne da. Kanskje godt å ha i hus når neste snue passerer her;-)

Ingrid littespelid

09.09.2010 kl.14:52

God bedring

denne går rett i handlelisten til nestegang jeg blir syk. som sikkert ikke er så lenge til.

:-)

Så bra det bare var å velge åp vrake vet du var litt bekymra for maten på forhånd sp bra det ordna seg.

Håper du greier kose deg litt i alle snugfsingen.

Silje Silje

09.09.2010 kl.15:30

Til en lavere pris ble jeg overbevist! Sånn må jeg ha.

lovelyliller

09.09.2010 kl.15:43

takk for tipset. honning er jo godt og sunt :)

Mjuuugly

09.09.2010 kl.15:49

lovelyliller: :D

Veronica

09.09.2010 kl.15:57

sv: Takk for det!! Har vel pussa opp en gang eller to siden du reiste vel :P Nå tror jeg at jeg er fornøyd litt. Glemte jo å ønske deg god bedring, nå er visst alle jeg kjenner syke så jeg evakuerer snart utav landet... :/ orker ikke det. Dårlig nok i går egentlig... et godt tips er å ikke ete 7 måneder gammel sjokolade selv om den smaker og ser ok ut. .... hakket opp noe gojibær og lagde slags konfekt utav det, kommer snart innlegg!

Anita

11.09.2010 kl.19:26

Jeg har sett på manuka honning på helsekosten, men til 300 kroner for en pitteliten boks har jeg satt den fint på plass igjen. Men nå tror jeg at jeg skal gå til innkjøp av et par sånne bokser, for denne prisen var jo kjempefin, takk skal du ha for tips:)

frøgen

12.09.2010 kl.04:39

Aiii.. digger bloggen din :-) kjempe glad for at jeg fant frem til den ja!

Den rørepinne? Er det sånn fancy honningpinne? :o from where? TELL ME

Ingeborg

31.03.2011 kl.02:38

Hei! Jeg har en Manuka Honning med Active 5+. Jeg har forstått det slik at den da er mindre antibakteriell? Men hva betyr dette, sånn egentlig? At denne ikke er noe mer helsebringende enn vanlig honning?

Du har en fin og inspirerende blogg, og jeg er innom så ofte jeg kan:)

Mjuuugly

31.03.2011 kl.10:02

Ingeborg: Jo, den er bedre enn vanlig honning. Honning har ikke en "aktivitet" i det hele tatt så vidt jeg har skjønt, jo høyere "aktivitet", jo bedre! Men det aller beste er om du får tak i en manukahonning med en "aktivitet" på 15+ eller 20+ når den du har er tom hvis du er ute etter helsefordelene med manukahonningen :)

anne

27.07.2011 kl.17:58

kjøpt idag mot magesår. kalorier da ??

Mjuuugly

05.08.2011 kl.14:33

anne: Det bør stå på glasset. Er nok noe av det samme som vanlig honning, bare denne brukes som medisin så det er ikke store mengdene som skal til i løpet av en dag :)

Skriv gjerne en kommentarKategorier

Instagram

hits