Tilbake til hovedside

Himmelsk karamellkonfekt! (delvis rå)

Dette er helt fantastisk! Har du ingrediensene må du prøve dette med en gang. Dette er en smaksopplevelse av de sjelde. Ingen ville gjettet at denne søte karamellen er helt uten sukker, men likevel kan spises ved diabetes da søtningen som brukes knapt påvirker blodsukkeret. Karamellkonfekt uten sukker, laktose og tilsetningsstoffer! Dessuten er nesten alle ingrediensene rå og av beste kvalitet. Næringsmessig er denne konfekten sunn, ja, en sunn konfekt! Lurer du på hvorfor er det bare å ta en titt på innleggene jeg har skrevet om ingrediensene, konfekten er kort fortalt laget av superfoods! Dette er konfekt du kan kose deg med hver dag, men med måtehold hvis du tenker på vekta. Anbefales på det varmeste!

    Karamellkonfekt:


Oppskriften på karamellen er svimlende enkel (ikke rå):
♦ 3 ss yacon sirup (gir karamellsmak) og er opperinnelige smil-sjokolade oppskriften til Silje.
♦ 1 ss kokosfett (gjør sirupen seigere. Bruker du mer blir karamellen enda seigere i konsistens).
♦ Viktig: 5 dråper Stevia English Toffee (denne setter virkelig prikken over i'en).
- Så blander du alt i en bolle. Det er en fordel om kokosfettet er flytende (blir flytende rundt 24 grader).

Du kan stoppe her og helle over is eller frukt, eller du kan spise den ren med skje. SÅ GODT! Jeg tror jeg tørr garantere at alle som liker karamell liker denne karamellen, så god er den faktisk! Du kan også dra den enda lengre og lage skikkelig karamellkonfekt, se lengre nede!

   Himmelsk karamell:


Sjokoladen er laget av (ekstra stor porsjon):
♦ CA 100g kakaofett (7 store spiseskjeer før det har blitt smeltet, men mengden er ikke så nøye)
♦ 1 ss extra virgin kaldpresset kokosolje (bruker du mer blir sjokoladen mykere, men smelter også raskere)
♦ 1 ss yaconsirup (eller agavenektar/honning) (ikke rå)
♦ 1 ss yaconpulver (rått)
♦ 6 ss kakao (rått)
♦ 2 ts carobpulver (Du kan bytte ut carobpulveret med kakao eller bruke mer hvis du vil ha sjokoladen søtere, mildere og barnevennligere sjokolade eller du kan droppe hele carobpulveret hvis du ikke har). (rått)
♦ 1/2 ts mesquite (kan droppes, eller byttes ut med maca) (rått)
♦ 1 ts ekte vaniljepulver (rått)
Du kan sjekke denne linken hvis du lurer på hvordan du lager sjokoladen. Ikke heng deg opp i teskjeer og spiseskjeer, smak deg frem, du mislykkes ikke!
Husk: Rå ingredienser krever lav temperatur, hvis ikke kan du like gjerne bruke vanlige (ikke rå) og billigere alternativ enn det jeg har her. Her er et tips når du skal smelte kakaofettet på lav temperatur.



Slik gjør du:

- Fyll 1/2 av en sjokoladeform, sett i frysen et halvt minutt minutt. Sjokoladen skal tykne, men ikke stivne. Pass på, dette går fort!
- Hell sjokoladen rundt kantene slik at det blir sjokolade "opp i formen". Sett i frysen et halvt minutt, maks. Skal ikke stivne!
- Gjør gjerne dette ên gang til slik at sjokoladetrekket blir tykkere. Sett i frysen til sjokoladen har stivnet.
- Ta ut sjokoladen, fyll med karamell, men ikke gå over kanten på sjokoladen. Sett tilbake i frysen noen.
- Ta ut sjokoladen og fyll formene med sjokolade.

VIKTIG: Dette er en tabbe jeg gjorde første gangen og den er ikke festlig. Pass på at formene du bruker er veldig elastiske, ellers skal jeg love deg at du skviser karamellen ut av sjokoladen når du skal ha konfekten ut av formene. Det smaker like godt med skvist konfekt, men det ser ikke like delikat ut og det er veldig klissete!














Kos deg med sunn karamellkonfekt og nyt hver minste munnfull!

Stikkord:
Follow on Bloglovin

32 smil :)

Silje Silje

07.08.2010 kl.09:29

Nam nam nam nam!

07.08.2010 kl.10:46

Ser skikkelig godt ut ja :P

Mjuuugly

07.08.2010 kl.10:50

Anonym: Nydelig!

Ine

07.08.2010 kl.11:01

Det står "- Gjør gjerne dette ên gang til slik at sjokoladetrekket blir tykkere. Sett i frysen til sjokoladen har stivnet.". Ca hvor lang tid tar det før den stivner? :)

Husmora

07.08.2010 kl.11:19

mmm nam nam! Dette så da fantastisk godt ut!!

Dårlig rutine å bare lage karamell til jul egentlig.. takk for tips! hehe

Ha en flott lørdag=)

Veronica

07.08.2010 kl.11:19

mmmm fantastisk!!! Gjelder bare å ha penger så skal jeg lage jeg og :D mmm karamell

June Helen

07.08.2010 kl.15:06

sv: Ja sant det, alt går seg som regel til :)

Dette så helt ubeskrivelig herlig ut! Mangler noen ingredienser til å lage selv, men de skal bestilles når jeg har sett over blogginnlegget èn gang til! Fikk jo helt vann i munnen av dette, perfekt lørdagsinnlegg! :D

Rikke

07.08.2010 kl.18:31

Duu Mjuuugly...

Jeg har tenkt meg og lage Goji-Fudge, men der er det i oppskriften 1 dl X-Virgin Kokosolje.

Jeg syntes det blir litt vanskelig og smelte under 40? 42? Bytter så mye på!

Er det mulig og kjøpe det flytende, Hvis du vet?

Mjuuugly

07.08.2010 kl.18:44

Ine: Det er snakk om sekunder, 10 sekund kanskje ;)

Mjuuugly

07.08.2010 kl.18:47

Rikke: Kokosolje blir flytende rundt 24 grader så kokosolje er ofte flytende i kjøkkenskapet. Kakaofett derimot har høyere smeltetemperatur og er alltid fast i Norske hjem. Ikke noe problem, dessuten tåler kokosolje høy varme. Bare å kjøpe kokosolje, sett den varmt, kanskje ved siden av oppvasken, så skal du se at det blir flytendn :)

07.08.2010 kl.19:19

Er det mulig å få tak i noe som helst av ingrediensene til karamellen i Norge?

Det ser så utrolig godt ut!

Rikke

07.08.2010 kl.19:20

Takk. Jeg har den i kjøleskapet * Fikse, Fikse*

... Den står nå i kjøkkenskapet = )

Mjuuugly

07.08.2010 kl.19:22

Anonym: Ja, kokosolje og yaconsirup selges i de fleste helsekostbutikker i Norge, men steviaen (som setter utrolig god smak) må kjøpes på Iherb. :)

Mjuuugly

07.08.2010 kl.19:23

Rikke: Da skal du se den blir ganske raskt myk :)

ingridjulia

08.08.2010 kl.01:52

Høy vann i munnen faktor!:) Nam.

sv: takk for det, du får bare glede deg til den store dagen :)

Veronica

09.08.2010 kl.14:02

Ah takk for svar! Nei de var jo ikke slimete eller noe sånt, de var bare veldig gode fortsatt. Men sånn i tilfelle så tømte jeg nå boksen. Men da skal jeg GÅ til den Megaen som har dem om jeg må det, og ha ei eske til :) Fantastisk godt!!

Shabs

09.08.2010 kl.17:51

Hei! Du skrev et veldig bra innlegg om maca en gang og jeg husker jeg spurte deg om reglene/om det blir stoppet i tollen osv. I begynnelsen av sommerferien var jeg på en vegetarfestival i Oslo og snakket med en som jobbet for rawganik.com og jeg bestilte maca derfra for litt siden og det kom gjennom tollen, helt uten problemer. Du har kanskje hørt om siden, men tenkte jeg skulle tipse likevel ;) Ellers håper jeg du har hatt en super sommerferie!

Mjuuugly

10.08.2010 kl.02:34

Shabs: Heisann! Tusen takk for at du deler dette, har fått en annen kommentar om akkurat det samme.

Nettisen

10.08.2010 kl.08:18

Prøvde meg på en enkel variant av denne sjokoladen med agavenektar og uten kokos, det var en utrooolig positiv overraskelse :-)

Kjempeenkelt og veldig godt:-) Flott at du legger ut sånne oppskrifter.

Har også begynt med maca etter å ha lest om det her, så håper å se resultater snart, men det var ingen velsmakende opplevelse, hehehe :-)

Kristine

11.08.2010 kl.00:26

Det der så helt himmelsk ut!

Jeg fikk lyst til å hive i meg alle! ;)

line

11.08.2010 kl.11:07

Du er så flink:)

Mjuuugly

12.08.2010 kl.04:14

line: Tusen takk :) :)

Marielle

23.08.2010 kl.20:40

Heisann!

Et spørsmål: Er kokosfettet du nevner her det samme som kokosolje? Jeg brukte kokosolje, og det bare skilte seg og la seg på toppen. Hmmm... Men smaken var det ikke noe å si på altså! :)

Mjuuugly

26.08.2010 kl.12:42

Marielle: Ja, det er kokosolje, akkurat det samme. Det at det skiller seg har jeg hort flere si, men jeg aner ikke hvorfor dette skjer. Det har skjeddd en gang paa meg ogsaa, men det skal egentlig ikke skille seg.. Beklager, kan ikke gi deg noe bedre svar!

Benedicte

30.10.2010 kl.21:56

Hei.

Jeg prøvde meg på sjokoladen, men må ha gjort noe feil.

Fulgte denne:

"Sjokoladen er laget av (ekstra stor porsjon):

♦ CA 100g kakaofett (7 store spiseskjeer før det har blitt smeltet, men mengden er ikke så nøye)

♦ 1 ss extra virgin kaldpresset kokosolje (bruker du mer blir sjokoladen mykere, men smelter også raskere)

♦ 1 ss yaconsirup (eller agavenektar/honning) (ikke rå)

♦ 1 ss yaconpulver (rått)

♦ 6 ss kakao (rått)

♦ 2 ts carobpulver (Du kan bytte ut carobpulveret med kakao eller bruke mer hvis du vil ha sjokoladen søtere, mildere og barnevennligere sjokolade eller du kan droppe hele carobpulveret hvis du ikke har). (rått)

♦ 1/2 ts mesquite (kan droppes, eller byttes ut med maca) (rått)

♦ 1 ts ekte vaniljepulver (rått)

Yaconpulver og mesquite hadde jeg ikke, men brukte ekstra sirup. Måtte også tilsette en del mer kokosfett (smeltet - brukte dette istedet for kokosolje, men det skal vel være det samme?)da sjokoladen min ikke ble flytende. Jeg smeltet kakaomassen og blandet med sirup og kokosfett. Så tilsatte jeg de tørre ingrediensene. Og da ble det veldig tørt.

Hva har jeg gjort feil til neste gang? :-)

Sjokoladen ble bra for å være første gang tror jeg jeg må si, men er helt sikker på at den kan bli bedre.

Mjuuugly

31.10.2010 kl.18:50

Benedicte: Brukte du kakaoMASSE? Da skal du ikke bruke den mengden kakaopulver. Oppskriften er beregnet hvis man bruker kakaofett :)

Benedicte

01.11.2010 kl.15:22

Jeg skjønner.

Jeg spurte nemlig i butikken etter kakaofett og fikk da kakaomassen, så jeg trodde det var det samme.

Kan du si noe om hvilket blandingsforhold jeg da skal bruke neste gang?

Kjenner det klør etter å gå i gang igjen:) Men må nok vente til helgen da det tok litt tid å lage. (og så regner jeg med den er oppspist igjen til helgen og om ikke. hehe)

Og når jeg likevel spør om forskjellig. Nå har jeg jo bare yaconsirup, bør jeg kjøpe pulver også?

Tusen takk for svar.

Mjuuugly

01.11.2010 kl.19:46

Benedicte: Da er det litt mer forstålig ja. Altså hvis du skal brke kakaomasse må du i tilegg ha kakaosmør (halve mengden kakaosmør som kakaomasse). Det er ikke nødvendig med mye kakaopulver når du har kakaomasse, men det kan nok være godt med litt kraftigere smak. En spisekje eller to :) Her finner du mange oppskrifter med kakaomasse som du kan ta utgangspunkt i:

http://www.okosjokolade.no/oppskrifter.html

Du trenger ikke yaconpulver. Det er ikke nødvendig når du har yaconsirup. Sirupen gir mye bedre smak, enn pulver, nam :D Men pulveret er fint å brukes i andre oppskrifter :)

Benedicte

01.11.2010 kl.22:22

Og kakaosmør og kakaofett er ikke det samme aner jeg.

Har mye å lære her skjønner jeg.

Men sjokoladen ble jo ikke dårlig, så nå er jeg enda mer spent på hvordan den blir når jeg har riktige ingredienser i den :-)

Prøvde ellers karamelltrøflene dine i helgen også.

Her manglet jeg stevia english toffe og igjen yacon pulver (det må jeg evt bestille på nett skjønner jeg)

Gleder meg til å prøve ut flere av de spennende oppskriftene dine.

Kjempeflott at du deler med oss :-)

Mjuuugly

01.11.2010 kl.23:40

Benedicte: Hehe, det er litt å sette seg inn i ja. Bittelitt ;) english toffee'n gjør virkelig susen i karamellgodis. Her er ikke yaconpulveret så nøye siden man bruker en god del yaconsirup. Pulveret må nok kjøpes på nett ja, jeg har hvertfall aldri sett det i butikk i Norge foreløpig. Tusen takk for det og lykke til med sjokoladen, dette blir moro! :D

Linn

05.12.2010 kl.14:14

Fikk endelig laget disse i går og de ble så ufattelig gode! Helt nyyydelige, nå vet jeg hva jeg skal servere på julaften :D :D

Tusen takk enda en gang for fantastisk oppskrift!

Mjuuugly

05.12.2010 kl.14:22

Linn: Tusen takk for hyggelig tilbakemelding. Ja, de ER nydelig!

Skriv gjerne en kommentar



Kategorier





Instagram

hits