Tilbake til hovedside

Slik spirer du quinoa :)

Jeg har blitt fullstendig hekta på guinoaspirer så jeg tenkte jeg skulle dele fremgangsmåten med dere. Herligheten så gode disse knøttsmåe frøene er. Btw. quinoa er et næringsrikt frø som vi absolutt bør bli flinkere til å bruke her til lands. Frøene er fulle av kalsium, jern, protein og proteinet er fullverdig da det inneholder alle de 8 essensielle ainosyrene vi trenger tilført gjennom kosten. Quinoa inneholder mye av de essensielle aminosyrene lysin, cystin og metionin, noe det er lite av i andre kornslag så her kan du med fordel bytte ut ris, couscous, korn og annet tilbehør med quinoa. Når man koker quinoa blir de krispy, nesten så de knaser i munnen, det er bare godt! Nå tok jeg skrittet lengre og spiret quinoaen, men kjøp gjerne en boks å prøv og kok de først. Som du ser er mine svarte, det skal visstnok ikke være så lett å få tak i, men man kan kan også spire de vanile typene som er gulhvite eller rødbrune. Quinoa er naturlig glutenfritt.

   Etter 1 døgns spiring:

NAM NAM:
Over til spirene igjen. Hvorfor liker jeg disse spirene så godt da? Smaken er mild og nesten litt søt, den er nøtteaktig og jeg syns smaken minner om hampfrø og solsikkekjerner. Uansett, man blir hekta! I munnen er de (som kokte) krispy og knaser sprøtt. Dette er ypperlig tilbehør i en raw food-rett da quinoa inneholder mer næring (kalorier) enn typisk alfaspirer. Jeg syns quinoa smaker mye bedre enn spiret linser.



Husk: Du kan la quinoaen spire mer enn dette.

Slik spirer du quinoa:
♦ Legg en del frø i tre deler vann i 2-4 timer.
♦ Skyll veldig godt! Allerede nå er det kommet spirer.
♦ Sett til spiring. Enten som jeg har gjort i et spireglass, eller du kan lage ditt eget spireglass eller i en nøtteelk/hampmelk/spirepose.
♦ Frøene trenger ikke stå mørkt.
♦ Etter 10-12 timer er det tid for vanning. Sett på plass igjen for videre spiring.
♦ Etter neste 10-12 timer er siste skylling og du kan la spirene stå litt ekstra. Jeg tok de nå fordi jeg har erfart at jo lengre de spirer jo verre blir smaken, men det ser dere bare selv.
♦ Sett kjølig i lufttett beholder, men quinoaspirer er best ferske og bør spises innen noen dager.

    Svart quinoa før spiring:

 Les mer om quinoa HER.

Stikkord:
Follow on Bloglovin

23 smil :)

lovelyliller

03.08.2010 kl.18:42

har faktisk aldri smakt det! :)

Beate

03.08.2010 kl.18:48

Kult! :D

Quinoa er jo godt, men jeg har aldri spiret dem. Må testes ;)

Silje Silje

03.08.2010 kl.19:37

Dette skal jeg prøve i morgen!

Marianne

03.08.2010 kl.20:16

Jøsses, dette skal jeg prøve. Bruker mye quinoa kokt, men aldri falt meg inn å spire det.

sv: ikke uttak til vaksemaskin?... Så dere vakser klærne for hånd da eller....?

kuraikyo

03.08.2010 kl.20:18

åh!! jeg har en pakke quinoa tror jeg. visste ikke det var jern i dem! sliter litt med å få i meg nok jern, tror jeg. så prøver finne mest mulig som er jern i! nice! :3

sv: jaa det var ikke verst iallfall :D kult å lage melk selv! :)

Sara

03.08.2010 kl.21:12

Så flink du er! Setter pris på at du skriver om hvordan man skal spire før, det har vært til stor nytte for meg! Tusen takk for en flott blogg:)

Angelica

03.08.2010 kl.23:17

Mjuuugly: Et lite tips til neste gang du handler på IHerb.

Hør med de du kjenner, om det er greit om du lager en profil på IHerb for dem og bestiller derifra du.

Da kan du jo bruke rabattkoden.

Det gjør jeg.

Bare ikke bruk samme kort.

LITT sleip må det jo lov og være = :)

Mjuuugly

04.08.2010 kl.15:27

Angelica: Nei, dette vil jeg ikke gjøre. Hvis noen av mine venner skal bestille fra Iherb skal de sørenmeg få rabattene selv. Syns ikke du burde gjøre det!

Mjuuugly

04.08.2010 kl.15:29

Sara: Tusen takk for hyggelig kommentar! Det gleder å høre at bloggen kan være til hjelp! :D Ha en fin dag!

Karoline Wasmuth

04.08.2010 kl.18:31

Sv: Den smaker sweet chili, ja. Merkelig nok, hehe. Jeg kan egentlig ikke forklare smaken. Men det føles som om man åpner hele systemet når man drikker den, den er helt fantastisk :-)

Angelica

04.08.2010 kl.21:20

Jeg mente hvis noen av dine venner IKKE skal bestille fra IHerb.

Selvfølgelig ikke hvis de skal bestille fra IHerb selv.

Mjuuugly

05.08.2010 kl.01:22

Angelica: Da forstår jeg bedre ja, men jeg vil ikke det heller jeg for jeg vil at mine venner/familie skal handle fra Iherb fordi de innser hvor utrolig bra den siden er! =)

Angelica

05.08.2010 kl.12:04

Ja = ) Men min familie har ikke tenkt til og handøe der de, så derfor gjør jeg det.

Bruker DIN rabattkode.

Mjuuugly

05.08.2010 kl.17:32

Angelica: Å herligfred, det trenger du ikke! Bruk din egen kode så får du noen dollar og rutte med ved neste bestilling! :)

Angelica

05.08.2010 kl.18:26

Nei, Er så fan av deg at jeg bruker din jeg = )

Mjuuugly

06.08.2010 kl.00:37

Angelica: Oida, det var gode ord!

Angelica

06.08.2010 kl.11:15

Takk takk = )

Silje Silje

15.08.2010 kl.14:27

Nå ligger gule quinoa i vann, skal ligge til klokka fire. :-) Så nå er jeg i gang!

Mjuuugly

15.08.2010 kl.19:55

Silje Silje: :D :D :D

Andrea

25.04.2013 kl.09:10

Hei!

Og takk for en kjempefin blogg, med masse digge oppskrifter :)

Lei for å lese om katten deres. Kondolerer. Håper dagene er litt lettere nå. Jeg vet hvordan det er..

Jeg prøver og prøver på quinoa spirer, men får det ikke til :( har kjøpt sånn spireglass som du anbefalte fra iherb. Veldig store da! Hvor mye spirer tar du oppi? Jeg får følelsen av at de blir liggende for vått..!? Iallfall, de begynner å muggne lenge før de spirer..

Har du noen tips?

Tusen takk!

Mjuuugly

25.04.2013 kl.16:04

Andrea: Takk for det. Ja, det var virkelig forferdelig trist med pusen vår :(

Angående quinoaspirene så aner jeg ikke hva som går galt når du spirer de. Har du fulgt rådene jeg har lagt ut her, å bløtlegge de i bare 2-4 timer? Du er sikker på du bruker ubehandla quinoa slik at de faktisk har muligheten til å gro?
Hvis det kommerr mugg er det som oftest av en grunn - for mye vann. Hvis du setter spireglasset helt på skrått slik at alt vannet renner ut skal det ikke være nødvendig med fler enn to vanninger per døgn.
Skriv gjerne tilbake om du har flere spørsmål så skal jeg svre så godt jeg kan. :)

Andrea

30.04.2013 kl.10:21

Hei!

Takk for svar :)

Kan det hende at jeg bløtlegger for lenge? Over natten..

Ja, det er jeg rimelig sikker på. Det er økologisk quinoa fra saltå kvern. Har både rød, sort og hvit.

Jeg lurer på om jeg har skyllet i litt for kaldt vann, og at de har blitt liggende litt for fuktig. Nå prøver jeg i en nøttemelkpose, og det ser ut som det kan gå! Kanskje den drenerer bedre.

Men hvor lenge pleier du la dem stå? Mine er nå på 1,5 døgn, og endel spirer er kommet, men mange frø er enda ikke spiret også..

Tusen takk for hjelpen!!

Idag skal jeg lage bountyen din :)

Mjuuugly

30.04.2013 kl.19:07

Andrea: Det er mulig å bløtlegge frøene for lenge og at de da blir for våte og mugner. Jeg pleier ikke bløtlegge quinoaen så lenge. Jeg lar de spire til de har en liten hale, ikke så lange for da smaker de ikke like gtodt lenger, faktisk. Smak på de under veis og finn din favoritt :)
Kos deg med bountyen og ha en fin kveld :)

Skriv gjerne en kommentar



Kategorier





Instagram

hits