Tilbake til hovedside

Hjemmelaget og rå sjokoladegranola!

Nå er det noen dager siden jeg spiret egen bokhvete og fikk prøvd meg frem til en deilig sjokoladegranola. Jeg har tidligere laget en eple-og kanelgranola, men hva er vel bedre enn en sjokoladegranola? Kan spises med melk, som en frokostblanding eller som snacks. Jeg tar opp litt granola fra frysen, legger i en lufttett beholder og spiser granolaen som snacks i sofakroken eller jeg har boksen i veska for snacks på tur. Her er en annen variant av eple- og kanelgranolaen som dere også kan lage av spiret og tørket bokhvete eller dere kan kjøpe ferdig spiret og tørket bokhvete.

    Sjokoladegranola:

Oppskrift:
♦ 2 dl spiret og tørket bokhvete
♦ 8 små dadler uten sten (bløtlagt en time eller to)
♦ 0,5 dl gresskarkjerner (bløtlagt en time eller to)
♦ 1,5dl hasselnøtter (bløtlagt over natten)/evt. mandler
♦ 4 ss rått kakaopulver
♦ 2 ss rå kakaonibs
♦ 1 ss rått mesquitepulver (ikke nødvendig, du kan bruke karobpulver hvis du har det eller en ekstra spiseskje kakaopulver)
♦ 2 ss kokos (hvis du vil)
♦ 1,5 ts vaniljepulver
♦ 1 ts himalayasalt (himalayasalt og sjokolade passer perfekt sammen)
♦ Evt, stevia eller annen søtning

















- 50 grader med døren på gløtt til granolaen er helt tørr. Snu gjerne litt på granolaen underveis.
- Legg granolaen i en lufttett beholder og sett i kjøleskapet. Kan med fordel fryses! NAAAAAM!

RÅ? Det at jeg velger å lage granolaen rå er fordi jeg vil bevare mest mulig av næringsstoffene og med "rå" betyr at ingen av ingrediensene er varmet opp over 42 grader og det krever derfor mye lengre tørketid. Når jeg lager raw food tørker jeg i ovnen på 50 grader med døren på gløtt. Tiden varierer etter mengde og fuktighet, men en typisk granola bør man nok regne med at tar 10-20 timer. Det er ikke nødvendig å tørke på så lav varme hvis du ikke er interessert i raw food, da kan du tørke den på høyere varme og med døren lukket, men slipp ut fuktigheten fra ovnen av og til, dette gjelder alle raw food-oppskriftene mine.

   Godt med melk, men like godt som snacks!
                                       

Stikkord:
Follow on Bloglovin

5 smil :)

Beate

12.05.2010 kl.16:55

Ah. Sjokolade er alltid en vinner hos meg! :D

Og denne så jo selvsagt veldig god ut.

Jeg skal hive meg rundt å bestille sånn, åsså skal jeg lage selv etter hvert om det faller i smak.

Ha ei fin langhelg :)

bente

12.05.2010 kl.18:07

Å, det så skikkelig godt ut! Skal se etter bokhvete neste gang jeg er på Helios, dette må prøves :)

Tonje Anita Solberg

12.05.2010 kl.18:12

yummi. dette må testes ut etterhvert :)

Beate

12.05.2010 kl.19:21

Jeg synes både den med banan og ananas er kjempegod!

Den med ananas er med litt mer sukker og kcal, siden det er brukt ananasjuice i den. Men allikevel verdt det.

Vi solgte mest av den naturell, siden folk ikke hadde hørt om de to andre. Men alle som smakte de sa de falt i smak. Så vil anebfale deg å høre om de kan ta det inn. Det er vel ganske nettopp kommet inn til leverandøren til Sunkost, så det skal la seg gjøre.

lovelyliller.com

12.05.2010 kl.20:43

JUM JUM JUM!! Nå er bloggen min ENDELIG oppe igjen,så stikk gjerne innom :)

Skriv gjerne en kommentar



Kategorier





Instagram

hits