Tilbake til hovedside

Enkelt og greit: Raw Chocolate Kit

Dere husker kanskje innlegget mitt hvor jeg skrev om disse pakkene med rå sjokolade som inneholder alt man trenger til å lage egen rå sjokolade? Selvom jeg allerede har alle ingrediensene til å lage egen rå sjokolade så besteilte jeg likevel en av disse pakkene for en stund siden. Jeg liker ikke å anbefale dere produkter jeg ikke selv har prøvd og derfor vil jeg helst snakke av erfaring og gi dere min personlige mening. Spørsmålet var egentlig om denne rå sjokoladen var like god som min egen hjemmelagde. Sjokoladen inneholder maca, lucuma og goldenberry noe som er helt nytt for meg, så dette var spennende!


Tanken med disse pakkene er jo kjempebra! Alt i ên pakke i stedefor mange ingredienser for god rå sjokolade krever en del ingredienser. Denne pakken koster mye mer i lengden enn det ville kostet å kjøpe alle ingrediensene hver for seg. Likevel, kjempeenkelt og praktisk. Det eneste man trenger er sjokoladeformer/isbiteformer, men man kan også legge sjokolade i en boks med bakepapir under og knekke den opp i biter som en sjokoladeplate.


Det går an å få i smakene "kakao nibs"- det vet jeg er godt, "goji"- det vet jeg også er godt, men krever tilvenning og "goldenberry"-den var ny for meg, men som da altså er inkabær. Ellers er det ingen forskjell. Pulverblandingen som følger med i de tre pakkene er helt like og det eneste som skiller dem er tilsetningen. Det står på pakken at man kan tilsette litt agavenektar, det gjorde ikke jeg for jeg regner med at de fleste som kjøper disse pakkene ikke har agavenektar. Kan kjøpes HER eller du kan lese mer HERHer har dere min mening!

Goldenberry: Sure, jeg mener - ekstremt sure bær! Smaker ikke noe spesielt fordi de er så sure. Minner kanskje litt om rosiner, vanskelig å si.

Sjokoladen: God og mørk sjokolade med kraftig kakaosmak og mye aroma. For meg er denne veldig god, men jeg vet at "mesquite"-pulveret som er tilsatt er noe spesielt i smak og det krever tilvenning, det samme gjelder maca og lucuma, vær obs på det. Kunne nok vært søtet mye mer denne sjokoladen og spesielt med tanke på at bærene er så sure.

Goldenberry Raw Chocolate: Heldigvis nøytraliserer sjokoladen de sure bærene noe, men desverre ikke nok. Den rå sjokoladen blir sur og bitter med mye kakaosmak. Sjokoladen er god i seg selv, men man bør nok ha smakt litt rå sjokolade for å like denne, men bærene ødelegger. Typen min klarte ikke spise denne sjokoladen.

Konklusjon: Lett å lage, umulig å gjøre noe feil. Jeg anbefaler likevel denne kun til dere der ute som elsker mørk og usøtet sjokolade eller til dere som har tilgang til alternativ søtning. Jeg hadde aldri likt denne før, men nå har jeg vendt meg til superfoods og for meg smaker det nydelig, men sjokoladen er veldig bitter, mørk, kraftig og nesten helt usøtet så jeg vil tro dette er for mer "erfarne" ganer. Dropp goldenberry, velg heller goji eller nibs-varianten, goldenberry ble rett og slett for sur!

HUSK: Kakaonibs-varianten vil ikke gjøre sjokoladen søtere, tvert imot! Tilsett evt. litt stevia, sukrin, yacon, agave, xylitol eller liknende. Gojibærene gjør sjokoladen noe søtere, men tilsett gjerne ekstra søtning her og.

Stikkord:
Follow on Bloglovin

8 smil :)

Silje Silje

08.05.2010 kl.22:10

Kjempeflott at du legger ut slike tester!

Ingrid nesten espelid

09.05.2010 kl.00:55

så spennende, personlig tror jeg nok kanskje jeg vil holde på gamle varienten. Men kanskje det er bra for nybegynnere med kit.:)

God helg

Veronica

09.05.2010 kl.13:18

Bra med produkt-test ja!

http://en.wikipedia.org/wiki/Goldenberry sier at goldenberry er i slekt med physalis? Og de er jo nesten like sure som stikkelsbær (jeg har skrevet om dem, de er å få kjøpt i Norge veldig mange steder)

Jeg tror egentlig jeg holder meg til å kjøpe ferdige rå sjokolader og prøve det ut - og så heller lage selv fra bunn. Da vet jeg allerede hva jeg kan like, både i konsistens og innhold!

hjertekropp

09.05.2010 kl.22:27

du har en utrolig inspirerende, lærerik og fascinerende blogg! ;) og en dag skal jeg lage meg egen sjokolade jeg også, har mange oppskrifter fra deg jeg må prøve ut... :)

Trine RJ

15.03.2011 kl.23:11

Hei. Jeg fikk tips av Cecilie på Fristende lavkarbo om å spørre deg til råds :-) Håper du kan svare meg...

Jeg har nettopp laget akkurat denne sjokoladen med golden berries. Ser i innlegget at du ikke likte dem noe særlig, men jeg synes bærene var gode. Jeg søtet sjokoladen og synes sjokoladen og de sure bærene balanserte hverandre bra.

Men så til det jeg lurer på. Jeg synes sjokoladen ble veldig "fet". Jeg har aldri laget sjokolade selv før, men forstår at du har mye erfaring med det. Synes du at "konsistensen" på denne sjokoladen er slik som du får den på annen hjemmelaget sjokolade du lager?

Er mescite og lucuma avgjørende for å lage god hjemmelaget sjokolade? Hva er i tilfelle funksjonen til disse?

Tusen takk, hvis du orker å svare! :-)

Har lest bloggen din en del og synes du er flink og vet å friste og inspirere!

Trine :-)

Mjuuugly

15.03.2011 kl.23:24

Trine RJ: Hei :) Jeg har blitt mer glad i incabær den siste tiden. Elsker de faktisk, men i denne sjokolademixen tror jeg bare jeg var veldig uheldig.

Når man lager rå sjokolade selv bruker man mye kakaofett så det er naturlig at det vil gi en ganske "fet" konsistens, og sjokoladen i denne miksen blir samme som når man lager den selv, -hvis man bruker de samme ingrediensene. Personlig bruker jeg alltid kokosolje og/eller yaconsirup i tillegg til kakaofettet for å gjøre sjokoladen litt søtere, mildere og rundere på smak, dessuten blir den mykere og bedre :) Men viktig: bare 1 ss av hver per porsjon.

Jeg har både mesquite og lucuma, men personlig syns jeg IKKE det er nødvendig i rå sjokolade i det hele tatt! Mesquite og lucuma brukes rett og slett for å søte sjokoladen, de har begge noe underlige smaker som kan ta litt tid å vende seg til. Jeg bruker litt av de av og til, men bruker aldri mye av det. Personlig er jeg større fan av yaconpulver som søtning, sammen med vaniljepulver og carob. (Søk carob på bloggen hvis du lurer mer på hva det er).

Det du i utgangspunktet MÅ ha når du skal lage sjokolade er kakaofett + kakaopulver eller kakaomasse + kakaofett. Men dette blir veldig bittert alene, så derfor bruker man søtning, gjerne rå søtning, som: vaniljepulver, kokosolje, yaconsirup, agavenektar, stevia, lucuma, mesquite, palmesukker eller carob.

Håper dette var forstålig :)

Trine RJ

16.03.2011 kl.17:49

Tusen takk for svar! Det var veldig lettfattelig og forståelig :-)

Jeg kommer nok til å prøve meg på sjokoladelaging igjen. Først med ferdig kit, men etter hvert nok også "på frihånd". Er veldig fristet til å prøve de snikkersbitene... :-)

Mjuuugly

16.03.2011 kl.17:58

Trine RJ: Ja, det må du. Det er noe helt spesielt med å lage sjokoladen og velge smakene selv :D

Skriv gjerne en kommentarKategorier

Instagram

hits