Tilbake til hovedside

Hjemmelaget og rå granola, nam!

For en tid tilbake skrev jeg om kanel-og eplegranolaen jeg fikk i posten. Jeg ble hekta og spiste opp hele posen. Bortevekk på null komma svisj. Rart det der, men det fikk også de kreative smaksløkene til å blomstre igjen. Det finnes mange forskjellige granola-oppskrifter på nettet, men jeg ville ha noe som smakte mest mulig likt den deilige granolaen fra funkyraw. Da ble det å improvisere litt igjen og med gode resultater. Nydelig. Nam.

Granolaen jeg snakker om kan kjøpes HER, men det er mye billigere å lage rå granola selv og HER finner du innlegget jeg skrev om denne deilige granolaen og om granola generelt.

                                Nydelige granolaen, nam!!


Du trenger:
♦ 3 dl rå, spiret og evt. tørket bokhvete (se lengre nede)
♦ 3 dl mandler (bløtlagt natten over)
♦ 0,5 dl gresskarkjerner (bløtlagt natten over)
♦ 5 store, ferske dadler (bløtlagt et par timer)
♦ Litt daddelvann (vannet dadlene lå i)
♦ 3 epler, uten skall og kjerne
♦ 1 ss yaconsirup / agave / lønnesirup / honning osv...
♦ 3 ts kanel (eller ønsket mengde)
♦ 1 ts himalayasalt
♦ 2 ts vaniljepulver

         Slik gjør du:

        Du kan forstørre bildet mye.

Når granolaen er tørr eller seig, alt ettersom hvordan du vil ha den i konsistens, knekkes den i biter og fryses ned eller settes i kjøleskapet i en lufttett boks. Vil anbefale å fryse ned halvparten med mindre dere skal spise MYE granola dagene etter.  Mine måtte tørke i 14 timer og husk, bokhvete kan være litt spesielt i begynnelsen. Namnam, disse smaker jul, syns jeg!

Rå, spiret og tørket bokhvete:
Jeg jukset litt, jeg brukte ferdigspiret, tørket bokhvete. Det er veldig praktisk å kjøpe ferdigspiret, men det er dyrere og egentlig helt unødvendig. Har du tilgang på økologiske bokhvetekorn i helsekost kan du kjøpe det og du vil spare mye, men det krever litt arbeid: SE HER eller:
♦ Bløtlegg bokhvetekornene over natten.
♦ Skyll godt, vannet vil være grumsete og ekkelt og skal være helt klart når du har skylt nok ganger.
♦ La bokhveten spire i ett døgn i et dørslag, spireglass eller i en nøttemelkpose/hamppose.
♦ Når bokhveten har fått hale er den ferdig.
♦ Når de har fått hale kan de tørkes i ovnen på svakeste varme eller ved 50 grader med døren på gløtt til de er tørre.
♦ Det er ikke nødvendig å tørke de i ovnen, men det vil gi knasende bokhvete og det er mye bedre enn halvtørre.
♦ Vil du slippe denne prosessen kan du kjøpe ferdigspiret og tørket bokhvete, klar til bruk, HER.
♦ Sjokoladegranola i stedet? HER finner du oppskriften.

            Raw food på sitt beste. Velbekomme!

  
Stikkord:
Follow on Bloglovin

13 smil :)

Husmora, spansk frue :)

05.05.2010 kl.18:40

Hola! Jeg kjøpte med meg sånne røde bær fra Spania som jeg ikke husker navnet på akkurat nå,men... haha jeg så de på bloggen din for en stund siden, så kjøpte de kun pga deg=D Ville bare si det;) hehe. Spennende..

Sissel Olin

05.05.2010 kl.18:58

Mmm, dette skal absolutt testes ut en dag:D

GRØNT VANN

05.05.2010 kl.19:17

NAM! Lagde granola for en stund siden og det forsvant på et øyeblikk! Brukte bare bløtlagt bokhvete jeg da, men sikker bedre og mer næringsrikt om den har fått tid til å spire i tillegg. Skal prøve det neste gang :)

Tonje

05.05.2010 kl.20:18

SV: Tusen takk:D

Du lager så mye spennende mat! Kanskje du skal skrive en kokebok;)

Tonje

05.05.2010 kl.20:31

SV: Hvem vet? :D

Tusen takk, og i like måte!

Stine Marie

05.05.2010 kl.22:34

Jum Jum Jum! DET skal jeg også lage en dag:)

Mjuuugly

06.05.2010 kl.10:31

Stine Marie: Hekta! :D

Silje Silje

06.05.2010 kl.11:48

Ja helt på trynet. Glad det var fort gjort å få fjerna dem da, og håper ikke hun er så gærn at hun legger ut nye. Har tatt dem fra bloggen faktisk.

Veronica

06.05.2010 kl.15:47

Dette høres absolutt fristende ut.

Får sette det på "må prøves en dag"-lista : Kjøpe Mjuuglys rå kokebok og lage mat fra den ;)
nam,det minner om noe bokhvete crunch-frokostblanding jeg nettopp har kjøpt, så flink du er som lager selv:)

Beates

06.05.2010 kl.22:35

De så supergode ut :)

Tror jeg først skal prøve meg på de du bestilte, så skal jeg oppgradere til å lage selv ;)

Birte

14.04.2013 kl.16:09

Hei. Først vil jeg bare si at du er utrolig dyktig. Elsker bloggen din.

Lurte på om denne oppskrifta går fint uten bokhvete? Jeg har alle ingrediensene minus bokhvete:/

Mjuuugly

14.04.2013 kl.19:58

Birte: Takk for det! Ja, det skal gå fint å lage denne uten bokhvete, men jeg vil anbefale deg å prøve det også etter hvert :)

Skriv gjerne en kommentar



Kategorier





Instagram

hits