Tilbake til hovedside

Rå granola til frokost eller snacks..

Granola er en blaning av korn, nøtter, frø og gjerne tørket frukt. Ofte ristet lett i stekepannen med litt søtt og spises som frokostblanding med melk, over yoghurt eller som snacks. Det er slik vi kjenner granola i Norge, foreløpig. Granolaen jeg skal vise dere nå er rå (ikke varmebehandlet over 42grader, ubehandlet og økologiske ingredienser) og ubeskrivelig god! Selvom granola gjerne forbindes med frokost er disse så gode at de går ned på høykant som snacks hos meg.


Granolaen inneholder:
♦ Solsikkefrø
♦ Gresskarkjerner
♦ Buckhvete
♦ Banan
♦ Eple
♦ Dadler
♦ Kanel
♦ (Agave og vanilje - i den pakningen dere ser når dere går inn på linken under inneholder granolaen også agave og vanilje, men det gjorde ikke min. Dette er tydeligvis en fornyet og bedre utgave av den jeg kjøpte. Er det mulig? Enda bedre?)
♦ Allergi: De er glutenfrie, laktosefrie, sukkerfrie, veganske, men kan inneholde spor av nøtter.
♦ Solsikkefrøene, gresskarkjernene og bokhveten har blitt spiret for å øke næringsinnholdet, for så å ha blitt skånsomt tørket i dehydrator for å bevare mest mulig av næringsstoffene.Jeg smakte på disse da jeg var litt småsulten og vips der røk hele pakken, bortevekk, kan ikke skjønne det? Harde og søte biter av rå, økologiske ingredienser, kan minne om kjeks, bare hardere og knasende. Smaker naturligvis eple og kanel, men også søtt fra dadler og banan. Nydelige, næringsrike og små biter som kan spises som snacks foran TVen, som mellommåltid eller som erstatning for frokostblanding. Mmm...


Disse har jeg bestilt fra funkyraw, HER. Jeg har funnet en oppskrift på en liknende rå granolaoppskrift og blir det vellykket skal dere selvfølgelig få alle detaljer. Det er MYE billigere å lage selv og i tillegg er det kjempedeilig å mestre noe på kjøkkenet. "Ulempen" med raw food er at oppskriftene ofte krever en dehydrator (en maskin som skånsomt tørker mat, frukt, frø osv, ved å trekke fuktigheten ut uten å gå høyere enn rundt 40grader), men en dehydrator koster rundt 3000,-... "Fordelen" er at når jeg da skal lage raw food må jeg bruke ovnen og den har dere alle hjemme så da er det ingen grunn til at dere ikke kan følge oppskriftene mine, enn så lenge :)

Stikkord:
Follow on Bloglovin

7 smil :)

Wille

20.04.2010 kl.19:21

Sv. Oki! Takk for svar! :))

Dina

20.04.2010 kl.19:42

heisann! jeg har lenge kikket på bloggen din og er superinspirert!! takket være deg har jeg prøvd mye som du har skrevet om, senest idag laget jeg og min sønn på 3 år hjemmelaget rå sjokolade og han elsker det :) Uansett, dehyrdrator var det jeg ville tipse deg om... har du kikket på : http://www.smart-artikler.no/produkter/dryers/torkere.asp ER jo ikke det samme som den svinedyre til 3000 ( den har jeg også kikket på ) men tror kanskje denne kan være ok for mitt bruk.. ihvertfall som nybegynner.. Jeg har bestilt og venter spent i posten. Prisen er det jo ingenting å si på :)) Takk for fin blogg!! :)

klem DIna

Annika

20.04.2010 kl.19:53

ah fantastisk! godt med litt info siden jeg er litt "ny". har lest masse en god stund, men å praktisere er hakket vanskeligere :)

Mjuuugly

20.04.2010 kl.20:01

Dina: Heisann! Tusen takk for tipset om dehydratoren, dette må jeg virkelig sjekke ut. Kjempehyggelig at du kan ha nytte av bloggen min! Gi gjerne tilbakemelding når du får prøvd dehydratoren. Kan ikke skjønne hvorfor den er så dyr i forhold til disse! Mvh. Anette :)

kuraikyo

20.04.2010 kl.22:22

åh, mattørker hørtes fancy ut da. og det så digg uuut! GRANOLAAA. må prøves :D

ElsemorVictoria

20.04.2010 kl.22:43

Sv: tusen takk:) Ha en fin kveld:)

econurse

21.04.2010 kl.09:31

Hm, tror denne granolaen må prøves av meg også :)

Skriv gjerne en kommentarKategorier

Instagram

hits