Tilbake til hovedside

Hjemmelaget marsipan med sjokolade!

Det skulle ikke være lett å få tak på mandler, verken i løsvekt eller poser. Typen har gått fra butikk til butikk og jeg mistet nesten håpet. Ikke nok med at vi klarte å glemme at polet stengte kl 15 i dag så skulle jeg være uten marsipan hele påska også? Nei, han fant heldigvis mandler i en av butikkene. Påsken er berget i år, rødvin eller ikke, nå er det hvertfall marsipan i hus! For i dag laget jeg hjemmelaget marsipan, med (rå) sjokolade! Det er kjempeenkelt og uimotstålig godt!



VIKTIG:
Skal du lykkes med marsipan MÅ du bruke mandelkvern. Det nytter ikke med kniv, blender eller kjøkkenmaskin. Blendere og spesielt kjøkkenmaskiner vil være for brutalt for mandlene og fettet vil skille seg. Det funker ikke. Her er det den gode, gammeldagse mandelkverna som gjelder! Denne fikk jeg til jul, den koster 150,- på Nille og de eventuelt to gangene i året du har bruk for den: det er det verdt!

Gode "gamle" mandelkverna:


Så over til marsipanen!
Den blir ikke som du ellers er vandt med. Dette er ordentlig marsipan. De man kjøper er det ofte en veldig liten prosentdel som faktisk er mandler. her velger du selv hvor grov og søt den skal være. Det beste av alt, tennene slipper å sitte fast i marsipanen! Eneste ulempen er at sukrinen krystalliserer seg, man kjenner det knaser når man tygger, men jeg syns det er verdt det!


Slik lager du marsipan:
♦ Først må du kverne disse mandlene da. Det er ikke bare, bare, er nesten treningsøkten det der.. Puh. Når mandlene er kvernet skal melisen tilsettes.
♦ Melis lages ved å kverne sukrin i kaffekvern eller rett og slett bruke sukrinmelis. (Bilde en fra venstre øverst)
♦ Tilsett sukrinmelisen og litt vaniljepulver, (ekte) vaniljesukker, vaniljefrø eller liknende, bland godt. (Bilde to)
♦ Jeg brukte en god spiseskje yaconsirup, du kan bruke agavenektar eller honning, men du trenger ingen av delene. I tilegg brukte jeg en eggehvite. Eggehvite er gammel vane, men du kan fint bruke kun vann. (Bilde tre)
♦ Bland godt og tilsett vann etter behov, men ikke for mye! Ferdig marsipan! (Bilde fire)
Rull til marsipankuler. (Bilde fem)
♦ Vend så marsipankulene i sjokolade. Oppskrift på hjemmelaget sjokolade finner du HER, men du kan også smelte kokesjokolade og bruke det. (Bilde seks)
♦ Ferdige marsipankuler med sjokoladetrekk. Halve brettet strødde jeg kokos over. Settes kjølig og spises, ellers fryses resten ned. (Bilde syv)

  



Vil du ha marsipan uten skall?
Jeg brukte skallene, jeg syns det er godt, men ikke alle vil det. Kok opp vann med mandlene, kokes så ¨på svak varme til skallet begynner å falle av, ta av plata og gni av skallet på resten. La de tørke på kjøkkenbenken, gjerne på et håndkle eller tørkepapir i et døgn eller to.
                                                                                                              

Stikkord:
Follow on Bloglovin

31 smil :)

Silje Silje

01.04.2010 kl.00:34

Nam nam! Jeg laget marsipan i kjøkkenmaskin, sanabona oppskrift, og den ble bra syns jeg :)

Mjuuugly

01.04.2010 kl.00:37

Silje Silje: Oi, ja, der kan du se, det går i kjøkkenmaskin likevel! Kjempeflott det :D

Har bare fulgt visse "forholdsregler" hvor kjøkkenmaskin er fyfy ;)

tinekatrine

01.04.2010 kl.00:39

de så kjempe gode ut!

jeg vil også slutte med sukker, må bare handle inn ting som jeg kan erstatte alt det søte med (:

Silje Silje

01.04.2010 kl.01:10

sv: Smart! Ikke kjør på altfor hardt.

Eileen Minde

01.04.2010 kl.01:25

Nam <3

01.04.2010 kl.01:46

Sv: Haha, ja det påskeegget var godt! Snek til meg litt vettu...

Tonje

01.04.2010 kl.02:32

SV: Ja det er kjempegøy:D

Skulle ønske jeg likte marsipan!

Mie

01.04.2010 kl.08:03

Nå ble jeg glad, når jeg snublet innom her. For en fantastisk fin blogg du har :) Masse inspirasjon å hente, oppskrifter og tips osv. Ønsker deg en super påske, med masse sunn og god mat og påskegodis!

01.04.2010 kl.08:44

Det så utrolig deilig ut! Marsipan er det absolutt beste jeg veit, bare synd mandelkverna vår takka for seg for noen år siden. Nå veit jeg hva jeg MÅ handle inn igjen ja.;) Synes du har en veldi inspirerende blogg, og selv om jeg ikke skriver noe særlig om helse på bloggen min, så er det du som har fått meg til å handle to pakker på Iherb nå i påska.;) Ønsker deg en god påske!

ElsemorVictoria

01.04.2010 kl.09:38

Det så fantastisk ut:) Jeg bruker å kjøpe økologisk marsipan på ica i sørlandsparken:) den er så god, men ingenting slår hjemmelaget;)

Stakkars elgen, det skulle tatt seg ut:)

kuraikyo

01.04.2010 kl.10:34

jeg har også laget marsipan før :D det smaker UTROLIG digg!!! :) men vi pleier å bruke en pose og hammer når vi skal knuse mandler. det funker jo fett det og. xDD

sv: hallon er bringebær på svensk, sooo.. xD
Ja.. Er vel det jeg må..:)

Bare kose meg i påska og så tilbake til det gamle på mandag når jeg er hjemme igjen!

Linn

01.04.2010 kl.12:09

SV: Tusen takk, søte deg! Fint å komme hjem til hverdagen igjen.

Den marsipanen så skikkelig NAM ut. Jeg liker egentlig ikke marsipan (men har dog bare smakt type kjøpe marsipan). Kanskje jeg skal prøve meg på denne! Kjærsten er skikkelig marsipan-monster nemlig!

Kos deg masse i påsken! :)

Silje Silje

01.04.2010 kl.12:46

For en kresen gane er det jo ikke sikkert at min foddprosessor-marsipan er bra nok, men den var helt super for meg :D

Minus20

01.04.2010 kl.14:14

NAM! Skal jeg prøve på nå :)

God påske!

SurSilden

01.04.2010 kl.14:39

Fra og med nå kan du godt sende en prøvesmak i posten av alt du lager altså.. :) det hadde vært veldig flott !

God påske, Anette ;)

Anette

01.04.2010 kl.15:03

*vil også ha mandelkvern* Elsker alle tipsene dine <3

Mjuuugly

02.04.2010 kl.21:04

Mie: Tusen takk for kjempehyggelig kommentar! Ønsker deg en super påske selv og nyt de rolige dagene med kos og god mat! :)

Mjuuugly

02.04.2010 kl.21:12

Anonym: Slet med å få svart deg på bloggen... Tusen takk, ja det var nydelig! Marsipan er så godt, og hjemmelaget er noe helt annen enn de man får kjøpt, spesielt i sånne "påskemarsipanposer". Du har selv en kjempesøt blogg og så moro å høre at du har handlet fra Iherb. Håper du blir fornøyd med kjøpet! Goood påske selv, nyt dagene med god mat og kos!

Mjuuugly

02.04.2010 kl.21:35

Anette: Hehe, mandelkvern er greit å ha, men marsipan er viktigst! ;)

Hanne

04.04.2010 kl.22:05

Mmmmm..marsipan er herlig, og å lage selv er definitvt den sikreste måten å få ordentlig god marsipan!

Så fint at du laget med sukrin(melis), det har jeg hatt veldig lyst til å prøve selv! Det stemmer også det du sier angående kverninga, så her må det nok skaffes mandelkvern..Eller kanskje kenwood-kverna på lav hastighet er skånsomt nok? *gruble*

Jeg har forresten handlet meg sjokoladeingredienser fra iherb, og benyttet meg av koden din. Regner med du får litt å handle for også da :D

Karoline

27.07.2010 kl.21:03

Noom, dette var digg! Det funket forøvrig å kverne mandlene med stavmikser. Ikke noe probl! Takker for oppskrift ^_^

Mjuuugly

27.07.2010 kl.21:14

Karoline: Så flott du ga tilbakemelding på dette! Jo flere metoder man kan bruke, jo bedre! :D

Ine

16.08.2010 kl.19:27

Har veldig lyst til å lage den her! Men jeg finner ingen mål på de forskjellige varene? Hvor mange dl, spiseskjeer osv? :)

Mjuuugly

16.08.2010 kl.19:49

Ine: Hehe, beklager det! Jeg brukte ca 50/50 mandler/sukrin. Men du kan fint smake deg frem om du vil ha det søtere :)

Nvkh

23.03.2011 kl.17:53

genial ide...dette så herlig ut...og bare må prøves:D

Mjuuugly

23.03.2011 kl.18:46

Nvkh: MMM, nam! ^^.

Ragnhild

26.07.2011 kl.10:44

Hei!

Ville bare si tusen takk for en veldig, veldig fin blogg. Jeg har fatigue etter kreftbehandling og prøver meg på candidakosthold, men M� ha noe godt for å klare det. Her er det MASSE å velge i- spesielt sjokoladeoppskriftene dine blir flittig brukt :)

Takk for at du hjelper meg på veien mot en sunnere, raskere kropp, og masse lykke til med din egen :)

Stor klem!

Mjuuugly

26.07.2011 kl.10:48

Ragnhild: Tusen takk for hyggelig tilbakemelding. Det varmer at bloggen er til glede og inspirasjon for andre. Ønsker deg også masse lykke til på veien videre. Mange klemmer tilbake.

SiljeVanilje

25.11.2011 kl.21:00

Jeg har laget marsipan et par ganger nå, og jeg bruker eggehvite og litt sitronsaft som væske. Da blir marsipanen litt frisk også :)

Tenkte kanskje jeg skulle la være å lage marsipan i år, men det tillot ikke slekta. Nå har jeg kjøpt meg en bedre kvern da... Lik som din faktisk! Bare at jeg kjøpte den på clas ohlson. Den kosta akkurat det samme, hvis noen lurte på det :)

Nam nam

Mjuuugly

26.11.2011 kl.10:40

SiljeVanilje: Hehehe, det er ikke bare, bare nei! Jeg er superfordnøyd med det mandelkvernet så det vil du nok bli fornøyd med. :)

Skriv gjerne en kommentar



Kategorier





Instagram

hits