Tilbake til hovedside

Sjokolademelis!

Du har sikkert sett at det går an å få kjøpt "sjokolademelis" og "jordbærmelis" på butikken? Jeg laget min egen, alternative sjokoladeglasur i dag, av nettopp, sjokolademelis. Har du ikke hørt om sukrin bør du lese DETTE innlegget først, har du derimot sukrin, men ikke sukrinmelis er det på høy tid at du prøver å lage melis av sukrin. Det går veldig fint. Det er ikke nødvendig å kjøpe ferdiglaget sukrinmelis når du kan kverne ditt eget raskt og enkelt.

  Uten vann                                                            Med vann
    

Jeg brukte:
♦ Noen spiseskjeer sukrin
♦ En toppet spiseskje rått kakaopulver
♦ Litt frø av en vaniljestang (du kan også bruke tørket vaniljestang, ekte vaniljesukker eller vaniljepulver)
Kvern alt sammen i et kaffekvern, til det blir sjokolademelis.
Glasuren på bildet? Bland i vann, rør og vips, sjokoladeglasur!



PS: Kaka var helt perfekt. Saftig, passe søt, nydelig. Dessverre har jeg ingen oppskrift, men jeg kan prøve å fikse det neste gang. NAM!

Stikkord:
Follow on Bloglovin

14 smil :)

Beate

28.03.2010 kl.22:53

Lurt! :)

Jeg får så mange gode ideer som jeg skal teste ut altså.

Bare synd jeg ikke får tid til halvparten av dem. hehe.

Hanne

28.03.2010 kl.22:57

Herlighet, jeg visste ikke at man fikk slikt ferdig jeg.. Dvs, jeg burde jo hatt en anelse, men jeg trodde folk flest fremdeles hadde plass til både melis og kakao i skapet, og at ferdigmiksene ikke hadde tatt heeelt av ;)

Herlig bilde, skikkelig snacks!!

ingridjulia

28.03.2010 kl.23:06

Takk for bra tips, sjokoladekaka så nydelig ut:) Tenkte å prøve meg på noen av oppskriftene dine til påske... Så kan de andre sitte å stappe i seg marsipan, og annet sukkertøy mens jeg spiser helsemessig bra godis:)

Anette

28.03.2010 kl.23:13

Fikk vann i munn av dette altså! :D

Amfitriti

28.03.2010 kl.23:43

Mmmm ser deilig ut:-) Så flink du er til å finne på og prøve nye ting!

Kanela

29.03.2010 kl.00:22

tihi.. Det der har jeg også laget idag.

Jeg hadde det riktignok ikke på en kake, men spiste med skje ;)

Hadde faktisk både sukrinmelis, raw- sjokopulver og øko.vaniljepulver oppi.. Så idag har vi tenkt likt :)

Mjuuugly

29.03.2010 kl.00:40

Anette: Var veldig godt au, men mett nå!

Mjuuugly

29.03.2010 kl.00:46

Hanne: Hehe. Jeg tror de ferdigmiksene har tatt over for veldig mange hjemmelagede kaker. Med tanke på så mye positivt folk sier om disse posene forundrer det meg hvertfall ikke... Du vet, å lage egen sjokolademelis, stress å fysj og dyrt, fremfor å betale 15,- for en ferdiglaget på butikken, da er valget lett ;)

Hanne

29.03.2010 kl.12:51

Det er litt av en verden vi lever i *ler*

Jeg er godt kjent med tidsklemma, men jeg stusser over at slike hurtigløsninger er blitt så populære alt nå. Jeg mener, jeg er "bare" 24 - yngre enn mange av de som kjøper med seg slikt hjem til barnebursdag osv.. - og jeg vokste opp med en skuffe på kjøkkenet som var fylt med bakervarer, alltid. Dvs flere typer mel, hele korn, havregryn, sukker, kakao, kokos osv osv.. Jeg skjønner at studenter og andre som svært sjelden baker ikke har slikt i hus altså, men hvor vanskelig skal det være å lage en standard melisglasur da? Jeg føler jeg kan lite om matlaging sammenlignet med for eksempel hva bestemor lærte i sin tid, men jøye meg.. når jentene ikke lenger kan lage muffins eller melisglasur, da er det begynt å bli skummelt :P

ElsemorVictoria

29.03.2010 kl.14:46

mmmm.... det så deilig ut! Kos deg på en fin Mandag:)

kuraikyo

29.03.2010 kl.19:32

åååh skulle ønske jeg kunne smake! XD du er så flink :D

Frøken Lind

22.03.2013 kl.15:45

Vet du hvordan jeg kan lage vanlig melis?? Din skjokolademelis ser super ut men jeg skal lage smørkrem og har ikke melis! Jeg kan ikke så mye om dette fordi jeg bare er 11 år!!

Mjuuugly

22.03.2013 kl.18:42

Frøken Lind: Blend sukker til melis i en foodprosessor :

Mjuuugly

22.03.2013 kl.18:42

Frøken Lind: :)*

Skriv gjerne en kommentar



Kategorier





Instagram

hits