Tilbake til hovedside

Trinn for trinn: Lag knekke/brød-kjeks!

Jeg tror det var himalayasaltet og gresskarkjernene som gjorde disse så utrolig gode. Himalayasalt fremhever smaken i alt og gjør det bedre, rett og slett. Mens gresskarkjerner i seg selv smaker nydelig. Disse ble myke inni og krispy i kantene og slik liker hvertfall jeg de. Jeg tror uansett at himalayasaltet er en viktig del av denne oppskriften! Jeg har ikke prøvd med pålegg ennå, de er gode uten, men helt sikkert enda bedre med feks. tomat og avokado! HER er innlegget med oppskrift og noen ord om disse knekke/brød-kjeksene, mens dette innlegget viser hvordan jeg gjorde det.

Knus 2ss loppefrø i et kaffekvern og legg i litt vann (så det dekker over). Knus 1dl med linfrø, sett til side.

Kvern 1 dl mandler i en kjøkkenmaskin eller blender. Jeg lot det være noen biter igjen.


Rasp 2 gulerøtter eller gjør som meg, bruk maskin. Latskapen lenge leve. Dessuten blir gulerøttene saftigere!


Tilsett 2dl vann og de knuste linfrøene. Slapp av, det ser guffent ut, men resultatet blit bra! Tilsett loppefrøene. Konsistensen kan være litt flytende nå. 

Loppefrøene som du la i vann (psyllium, fiber husk) suger til seg enormt med vann med en gang, gi de gjerne litt ekstra vann og hell over i kjøkkenmaskinen, eller blender. Loppefrøene er en seig masse og ser ikke apetittvekkende ut, slapp av, det gir masse fuktighet i kjeksene og de smaker ingenting!


Hell den seige "deigen" evt. over i en bolle og la den hvile mens du f.eks tar oppvasken eller en dans på stuebordet? Dette for å la både linfrøene og de knuste loppefrøene suge til seg enda mer væske.


Form noen runde kaker, 1-1,5cm tykke, dryss himalayasalt og gresskarkjerner over.
Stekes på 200grader, midt i ovnen. 15min med bakepapir over og 15min uten bakepapir på slutten. Du kan fint åpne og slippe ut fuktigheten et par ganger. Altså, ca 30 min. Men pass på de, de skal være myke, men slippe taket fra bakepapiret. Litt harde i kantene er bra, de vil bli hardere når de er kalde.

OPPSKRIFTEN ga 16stk, et brett. Dette skal så absolutt gjentas! :D

Stikkord:
Follow on Bloglovin

20 smil :)

XtraSpenst

16.03.2010 kl.19:30

Åååååååå, så synd du ikke bor i nabohuset mitt så jeg kunne ha vært prøvesmaker`n altså :D

Tonje

16.03.2010 kl.19:43

Nam, for noe flotte knekkebrød-kaker! No skal eg jammen meg prøve dette og, lenge leve variasjonen, slik at man ikke blir lei. Tusen takk for en flott oppskrift..

csj

16.03.2010 kl.21:28

mmm. de så faktisk veldiog snacksy ut! ser for meg at de kan være med med gulost!:))

tinekatrine

16.03.2010 kl.21:32

uuuh, spennende. funker det å ha pålegg på dem da?

Mjuuugly

16.03.2010 kl.21:38

XtraSpenst: Hehehe! ^-^.

Mjuuugly

16.03.2010 kl.21:50

Svarer her også. Ja, pålegg funker veldig bra. Var bedre med pålegg og de er hardere enn brød, så det funker veldig greit å søre på de også. Man velger selv hvor harde/myke de skal være, bare å regulere steketiden!
Will do! og forresten, funky pakken tok vel en uke ca.,max 9 dager=)

Anette

16.03.2010 kl.22:15

Dette passet jo perfekt jeg som har planer om å lage knekkebrød :D

Mjuuugly

16.03.2010 kl.22:23

Anette: Ja, anbefales :)

bjørg kristin

16.03.2010 kl.23:03

tusen takk for den oppskriften, skal absolutt prøves :D

Beate

16.03.2010 kl.23:07

De så kjempegode ut :D

Jeg lagde kjeks for ei stund siden. Det er jo egentlig utrolig lett, og så mye bedre enn de man kjøper ;)

Eileen Minde

16.03.2010 kl.23:40

Nam!!

sv: Flink du er da! Nei, det med trening er ikke like lett for alle. Selv kan jeg ikke belaste føttene for mye pga svake vrister. Det vil si ikke gå altfor mye, og jeg har fritak fra jogging og hopping i gymmen. Det er litt leit det der :(

Eileen Minde

16.03.2010 kl.23:45

Sv: ja, svømming funker! Nei, vet. Mange tenker helt feil :S

Shade

19.03.2010 kl.13:29

Dette må nesten prøves!! ;) Så kjempe gode ut!

A. E.

10.08.2010 kl.14:55

Kjempefin blogg du har! Oppdaget den, og bloggen siljesreise for noen dager siden, og har lest og lest og lest, og blitt veldig inspirert :D Så snart jeg får studielån skal jeg begynne å bestille fra blant annet iherb, og prøve meg på mer sunn matlaging. Tenkte å begynne med disse knekkebrødene :-) Går det an å bytte ut linfrøene med andre frø forresten? Evt flere forskjellige? Takk for mange gode tips!

Mjuuugly

12.08.2010 kl.04:20

A. E.: heisann! Så hyggelig kommentar og så moro at du tenker å gå en sunnere tid i møte! Ang. disse knekkebrødene så må du ha en eller annen form for vannløslig fiber, de gjør at hele blandingen holder sammen, men å redusere mengden linfrø tror jeg vil funke supert. Ellers kan du bruke chiafrø, hvis du har det. I tilegg er det bare å smakssette med de frøene/nøttene du selv liker. :)

Ina

08.03.2011 kl.22:34

Jeg har nettopp laget disse - de ble kjempegode, namnam :D Men jeg lurer på hva du bruker for å knuse frøene? Du skriver kaffekvern, men kan du si hvilken? Jeg dro på en butikk, og der var de sykt dyre, og betjeningen mente at den ikke ville egne seg spesielt godt til å knuse frø... så hvis du kan anbefale noe blir jeg gla :)

Mjuuugly

08.03.2011 kl.23:25

Ina: Det var godt å høre :)

Det er ikke alle kaffekvernene som kan kverne frø nei, så det er greit å vite hvilke som kan. Det er dette jeg har brukt: http://www.jernia.no/k/ki.aspx?sku=313309 og jeg ELSKER det! Dessverre har jeg vel kjørt mine litt hardt for de har gått i stykker to ganger. Nå prøver jeg et annet, men det er ikke like bra en plass!

Ann Kristin Lyngvær

29.03.2011 kl.15:43

Hei

Har nettopp laget knekkebrød/kjeksene. De ble kjempegode selv om jeg glemte å ha på gresskarkjernene og saltet (hadde litt maldonsalt i deigen).Nå står sjokoladekaka i ovnen:). Det er ikke alt du har i som jeg kan spise, men da har jeg "jukset litt". Jeg kan ikke spise mandler, kokos eller banan. Jeg er spent på hvordan kaka blir. Dvs. jeg har lagd dem i muffinsformer - lettere å ta med seg da siden jeg alltid må ta med egen mat :)

Det går an å få kjøpt malte linfrø. Her i Trøndelag fås de kjøpt hos Mega. For å male nøtter, sukrin ol bruker jeg stavmikseren, det fungerer greit. Forøvrig har du en flott blogg. Den har inspirert meg masse. Det er så mye jeg ikke kan spise, men her finner jeg alltid noe å prøve. Fant din side via Siljesreise.

Mjuuugly

29.03.2011 kl.15:47

Ann Kristin Lyngvær: Takk for tilbakemelding :) Hvis det er noe man ikke tåler er det alltids alternativ man kan bytte med. Jeg er ikke noe fan av å kjøpe malte linfrø siden disse harskner veldig lett. Vil tipse deg om å kverne hele linfør med stavmikser :) Håper sjokoladekake / muffinsene blir gode og ha en finfin tisdag :)

Skriv gjerne en kommentarKategorier

Instagram

hits