Tilbake til hovedside

Månedsoppdatering for januar

Henger litt etter her ja, men punktene er skrevet ned og kan føres rett inn. Bestemte meg nylig for å skrive "månedsoppdateringer" og siden jeg allerede henger etter to måneder får jeg bare se å få fart på sakene. Disse innleggene er mest for å bli mer bevisst ovenfor de endringene og valgene jeg tar. Kanskje lærer jeg noe eller kanskje gjør jeg samme feilen igjen og igjen?

                          

BLOGG: 
♦ Jeg starter bloggen etter mange måneders vurdering om jeg ville klare det og om dette var noe for meg. Baktanken var å starte en blogg der jeg kunne lære andre noe og dele ut tips om helse og kosthold som jeg er over gjennomsnittet interessert i. Samtidig ville jeg hele tiden ha fokus på å bli frisk fra ME.

MELK:
♦ Meieriprodukter ble kraftig kuttet ned på og animalsk melk ble erstattet med rismelk og havremelk.

KAFFE:
♦ Jeg var storforbruker av kaffe og bestemte meg derfor for å trampe ned. Etter to uker med nedtramping kuttet jeg ut kaffe og økte heller inntaket av te, både med og uten koffein.
♦ Som erstatning for kaffe med melk fikk jeg virkelig smaken for te med rismelk/m vaniljesmak i alle mulige varianter og kaffekutten ble mye lettere enn forventet.

DYREVENNLIGERE:
♦ Jeg bestemte meg for å bruke opp det jeg hadde/har av produkter testet på dyr, men at jeg fra da av skulle finne andre alternativer, som tar hensyn til dyrene. Ikke fanatisk, men prøve så godt jeg kunne var målet.

MANDELMELK:
♦ Kjærlighet ved første munnfull. Laget mandelmelk for første gang og det ble en del av kostholdet. Laget stadig ny melk og brukte den mye i te og smoothies.
♦ Prøvde meg også på oppskrifter med mandelmassen som blir igjen av melken, bla. mandelmel og marsipan.

GLUTAMAT:
♦ Takk og farvel til Toro. "Svigerfar" fikk en pose med typisk buljong, posesauser og gryter som er fullstappet med hvete, gluten, sukker, salt, E-stoffer, smaksforsterkere osv.
♦ Jeg gikk til innkjøp av økologisk buljong og naturlig glutenfritt jyttemel. Jeg har aldri brydd meg om baking, men når jeg skulle kvitte meg med Mr. Toro måtte jeg lage maten helt fra bunnen av og da fant jeg ut at jyttemel funket kjempefint. Du finner fortsatt Toro hos oss, jeg har nemlig ikke klart å overbevise min kjære helt, ENNÅ!

GENERELL HELSE:
♦ Ikke noe bemerkelsesverdig annet enn at jeg brukte flere uker på å komme meg etter alt stresset, bråket og maset i jula. 

          

     

      


                                           

Stikkord:
Follow on Bloglovin

7 smil :)

XtraSpenst

11.03.2010 kl.08:40

Skikkelig imponert over deg, du har virkelig klart å snu om altså :0) Flinke jenta :0)

Simpelthen elsker tipsene dine :0)

Håper dagen din blir helt vidunderlig :0) Tudeliduuuuuuuuuuuuu :0)

XtraSpenst

11.03.2010 kl.08:51

Ja, enig det er en skikkelig gla låt, syntes den passe så godt idag, er nemmelig veldig blid og fornøyd :0) Gleder meg til å dra på jobb :0)

Silje Silje

11.03.2010 kl.09:54

Kjempeflink:) Du er så utrolig inspirerende, men det vet du jo fra før at jeg synes. Er kjempeglad for at du begynte å blogge!

Anette

11.03.2010 kl.10:00

Kjempesmart med månedsoppdateringer! :D Et spørsmål: hvor kjøper du jyttemel?

Mjuuugly

11.03.2010 kl.11:11

Anette: Jeg kjøpte det på helsekost, men jeg har sett det (billigere) på Ultra og Meny :)

Ninian

11.03.2010 kl.11:19

Liker dette! Selv er jeg alt for rotete til å få det til, samt at jeg strengt tatt ikke husker hva som skjedde i forrige uke engang.. (gullfisk?) ;)

Silje Silje

11.03.2010 kl.12:10

Uff, nå brukte jeg nettopp nesten 350 kr på iHerb. Æææ møkkaside! :D

Bestilte masse. Spirulina, hvetegresspulver, den parfymefrie bodylotionen du har skrevet om, en snill deodorant, green tea skin care antirynkekrem, Monoi Tiare Tahiti Coconut Oil Vanilla Scented, og peach detox yogite. De var utsolgt for berry. Åh, det var godt å lette sitt hjerte. Har skikkelig dårlig samvittighet nå! haha.

Skriv gjerne en kommentarKategorier

Instagram

hits