Tilbake til hovedside

Mandelkuler med rått sjokoladetrekk!

En ny dose mandelmelk ble laget i går kveld, noe som betyr en ny dose mandelmasse til overs. Forrige gang ble det mandelmel derfor trenger jeg ikke det nå. Denne gangen blir det "marsipan". Jeg gjorde som forrige gang: Tørket mandelmassen på 80grader med varmluft i ca 3timer og lot det stå i ovnen resten av natten. Blendet ikke mandlene etter det, da ville det blitt mandelmel. Dette er veldig ca.mål, jeg bruker ikke oppskrift og smaker meg til riktig konsistens og sødme.

Mandelkulene:
♦ Bland mandelmasse ♦ 2ss mandelmel ♦ 1ss rått kakaopulver ♦ Litt agavenektar ♦ Stevia ♦ Vann

ANBEFALES: (Hadde jeg hatt sukrin hadde jeg malt det til melis og laget marsipan slik: mandler, melis, agavenektar). Sukrin hadde jeg altså ikke og måtte derfor improvisere litt for å få massen til å holdes sammen. Overnevnte blanding gikk til slutt an å forme til noen rare kuler, men har du sukrinmelis eller sukrin, -bruk det!

Rått sjokoladetrekk:
♦ Smelt ca 3 ss rått kakaofett ♦ 1 ss kokosolje i varmt vann. (ikke over 40grader).
♦ Tilsett ca 2 ss agavenektar/yacon/honning ♦ 1 ss carob ♦ 4 ss rått kakaopulver ♦ Stevia
(Tommelfingerregelen er 1del kakaofett til 2 deler kakaopulver).

Rull mandelkulene i sjokoladen. Settes kaldt.

Left Overs Raw Choco:
Det skal ikke sløses med dyrebar kakao! ♦ Hakk nøtter etter ønske og hiv oppi sjokoladen. Pittelittitt himalayasalt er veldig godt i sjokolade med nøtter..Hell i former, settes kaldt. 

      Mandelmassen klar til å bli skvist sammen til rare kuler som du ser her ;)
       
Rått kakaofett og kokosolje            Sjokoladesaus                              Mandelkule får sjokoladetrekk
  
   Mandelkulene med nytrukket sjokolade            LeftOvers: Nøttestjerner
    
                                        Klare til å nytes!
                                       
                                        Foto: Mjuuugly selvfølgelig

Hvis noen lurer på hvor jeg kjøpte stjerneformen, var det i denne butikken, de har nettbutikk, men det ser dessverre ikke ut som de har det settet jeg kjøpte. Veldig praktisk hvertfall!

Mandelkulene smakte fantastisk, men ble litt tørre. Skulle hatt sukrinmelis, men det kommer! :) Restesjokoladen var nydelig. Det blir den alltid. Veldig enkelt. Med kakaofett, kakaopulver og honning kan du faktisk lage nydelig sjokolade. Tillsett tørket frukt, nøtter eller frø etter ønske.. Dette er sjokolade som ikke kan sammenliknes med "vanlig" sjokolade. Denne er fyldig og kraftig, full av næring, energi, livsglede og ekte kakao av beste kvalitet!

Stikkord:
Follow on Bloglovin

4 smil :)

Alise & Veronika

01.02.2010 kl.16:01

Bra blogg ;D

Kan du stikke innom vår og kommenter ?

http://aliverro.blogg.no

Angelida

01.02.2010 kl.19:10

Herregud à jente! Så flink du er! Vi lurer på å lage mandelmelk, kan bli spennende :o)

May Britt

02.02.2010 kl.09:06

Hehehehe, han kommer til å slite litt ja :0) Meeeeeeeeeeen jeg ser det som en utfordring, og det elsker jeg jo :0)

WOW, ser godt ut, dette MÅ jeg bare prøve, til helga kanskje ? :0)

Håper du får en fantastisk dag :0)

May Britt

02.02.2010 kl.09:18

Hihihihi, skal ikke se bort ifra det nei...... :P Biter ikke på meg alikevel :0)

Skriv gjerne en kommentar



Kategorier





Instagram

hits