Tilbake til hovedside

Hva er superfood?

Jeg har allerede brukt "superfood" i flere av innleggene, men jeg har ikke forklart hva det faktisk er, så må skrive litt om superfood nå. 

Superfood er en betegnelse på matvarer som er spesielt gunstig for helsa. Superfood har et uavnlig høyt innhold av vitaminer, mineraler eller antioksidanter - alt ettersom hvilken superfood det er snakk om. Det skal veldig små mengder superfood til for å dekke dagsbehovet av næringsstoffene. Noen eksempler på superfood er: Goji, Acai, Kakao, Kakaofett, Manukahonning, Hamp, Chia, Kokosfett, Camu Camu, Lucuma, Maca, Mesquite, Morbær / Mulberries, Inkabær, Chlorella, Spirulina, Kelp, Bygg, Kamut, Hvetegress, Spirer generelt, Klorofyll, Bipollen, Frø osv. Det viktigste når man skal kjøpe superfood er å passe på at det er ubehandlet (og rått - ikke varmebehandlet over 42 grader), viltvoksende og økologisk! Det er av ên grunn: for å bevare flest mulig av vitaminene, mineralene og enzymene.

             

Anbefalingene av typisk "Norsk" superfood er: blåbær, brokkoli, bjørnebær, valnøtter, spinat, laks, te, rødvin,kiwi, tomat, soya og havre. Det er  fordi disse matvarene er proppfulle av næringsstoffer, men de kan likevel ikke måles opp med innholdet er superfooden jeg nevnte ovenfor. Hvorfor har ikke nordmenn den supermaten jeg snakker om på listen over anbefalt supermat, hvis den skal være så bra? Jo, fordi markedet og etterspørselen ikke er stor nok ennå. Nordmenn vet ikke om superfood. Foreløpig er det bare små butikker og helsekost som tar inn varene, men jeg vil tro det ikke er lenge før det kommer side opp og side ned i aviser og ukeblader om supermat.
              
Bilde av bipollen til venstre og gojibær til høyre. Foto: Google

Stikkord:
Follow on Bloglovin

7 smil :)

SILJE HELENA - Way back!

17.01.2010 kl.01:31

Tusen takk :)

SILJE HELENA - Way back!

17.01.2010 kl.01:42

Aaaw, det var utrolig fint sagt av deg :) Nå smilte jeg..Håper du har det bra ?? :) Så må du også sove godt! Klem

Ninian

17.01.2010 kl.10:43

Tusen takk for at du fant meg! Bloggen din er fantastisk, jeg driver og leser gjennom innleggene dine nå, masse geniale saker! Tror du er min nye favoritt! =D Og så har jeg to spørsmål: Har du lest kjernesunn familie-bøkene? Anbefales!! =D Og hvordan unngå toll på pakker fra iherb? Alt jeg bestiller fra utlandet har en tendens til å bli dobbelt så dyrt som planlagt pga at jeg ikke forstår dette toll-opplegget.. =/

Silje

17.01.2010 kl.15:39

Hvordan bruker man bipollen?

ChaozFear / Mr. Moe

17.01.2010 kl.16:46

Hei, interessant blogg. Selv har jeg MS, så har noen av de samme symptomene som deg. Fatigue etc er ikke ett ukjent fenomen for meg ;O) La deg til på vennelisten forøvrig. Fortsatt god bedring til deg :)

Mjuuugly

17.01.2010 kl.21:09

ChaozFear / Mr. Moe: Skal følge med i bloggen din!!

Mjuuugly

17.01.2010 kl.21:36

Silje: Bipollen blir først og fremst brukt for allergiplager (pollenallergi ironisk nok) og for energi og livskraft. Jeg bruker det som et kosttilskudd i den grønne morgendrinken. Bipollen har et enestående innhold av vitaminer, mineraler, fettsyrer, karbohydrater, proteiner, enzymer og mikronæringsstoffer. Man kan leve på bipollen i 14 dager, uten at jeg vil anbefale noen å prøve det;)

Ellers har denne damen en fin oppskrift med bipollen, jeg syns ikke bipollen har noe veldig god smak, men vi er veldig forskjellige:

http://senseoflife.blogg.no/1258365157_161109_sukkerfrie_sts.html

Skriv gjerne en kommentarKategorier

Instagram

hits